L’escola Entença, indignada amb la nova ubicació proposada

Les famílies es queixen per carta a l'Ajuntament: "És inadmissible" | Disposarien de 1.950 metres quadrats, mil menys que a la Model

Les famílies de l’Escola Entença consideren “inadmissible” la proposta d’ubicació definitiva que els ha exposat aquest dijous l’Ajuntament de Barcelona. Aquest centre públic està actualment al recinte de l’Escola Industrial i haurà de mudar-se a la presó Model com a segon emplaçament provisional dels seus 4 anys de vida. El consistori els ha informat que els voldria reallotjar als jardins de Paula Montalt, un interior d’illa amb accés pel carrer Viladomat, segons han fet públic en un comunicat de “primeres impressions”. En aquest espai disposarien de 1.950 metres quadrats com a màxim, molt per sota dels vora 3.000 metres quadrats de la nova ubicació a la Model. “És inadmissible que la proposta de definitiva tingui menys metres que la provisional que tindrem a la Model”, critiquen. 

“No hem esperat 4 anys perquè ens poseu sobre la taula una definitiva pitjor que qualsevol de les definitives que ens heu plantejar fins ara”, protesten les famílies. Lamenten que la superfície dels jardins Paula Montalt està per sota de la mitjana de la resta d’escoles de l’Eixample, que ronden els 3.000 m2. I recorden que quan arribi la mudança el Consorci d’Educació de Barcelona ja els haurà fet passar per 2 trasllats i 4 anys de convivència amb les obres de transformació de la Model. 

Des de l'entrada de l'Escola Entença es poden veure les dues plantes de barracons que formen el centre / D.C.

Des de l’entrada de l’Escola Entença es poden veure les dues plantes de barracons que formen el centre / D.C.

Les famílies retreuen al consistori, a més, el “greuge comparatiu” que arrosseguen respecte l’escola Xirinacs. Aquest centre creat un any després de l’Entença serà qui finalment s’ubiqui al recinte de la Model, en lloc de fer-ho el primer com s’havia previst: “Un dels acords assolits quan ens van prendre la nostra ubicació definitiva a la Model, va ser que qualsevol proposta per a la nostra escola i per a la Xirinacs seria equivalent en termes de metres quadrats i proposta”. “Ni que fós per antiguitat hauria de tenir certa preferència/deferència”, lamenten en la carta enviada a l’Ajuntament. Així, demanen rebre “una proposta millorada” la setmana vinent per poder-la tornar a valorar.

Fa un any les famílies de l’escola van fer un pas més enllà en les protestes i van ocupar el vestíbul de l’Ajuntament durant dos dies i una nit. La tancada nocturna va aconseguir una nova proposta d’ubicació: els jardins Marcos Redondo, un triangle ajardinat a l’avinguda Sarrià, finalment també descartat. 

Les famílies de l'Escola Entença, aquesta nit a l'Ajuntament, 1-3-2019. | Cedida

Les famílies de l’Escola Entença, tancades a l’Ajuntament | Cedida

Més informació

Nou comentari