L’Ajuntament ajorna un any el polèmic trasllat de l’escola Entença

Continuarà en barracons a l'Escola Industrial, prop d'una subestació elèctrica | Els jardins de Marcos Redondo subsistiran un temps més com a zona verda

L’escola Entença, que s’havia de traslladar als jardins Marcos Redondo a l’espera d’una ubicació definitiva, seguirà un curs més al recinte de l’Escola Industrial. Fonts de l’Ajuntament de Barcelona han confirmat que el trasllat s’ha hagut d’ajornar un any per seguretat jurídica i per ”dificultats tècniques” que han sorgit a la ubicació provisional, sobretot relacionades amb les canalitzacions subterrànies d’aigua. Fonts del consistori han assegurat que l’Ajuntament s’ha compromès a impulsar les actuacions necessàries per condicionar l’espai de l’Escola Industrial a les necessitats d’aquest centre, de dues línies i que el curs vinent comença Primària, i per tant, requereix més espai.

Seran actuacions relatives als mòduls, al pati i a la protecció de la salut d’infants i educadores. I és que les famílies, que es van arribar a tancar al vestíbul de l’Ajuntament el mes de març passat per reclamar una solució per la seva escola, es queixen que aquest espai provisional actual és ”impracticable”, per la manca d’espai i per trobar-se en una àrea d’influència de les ones electromagnètiques que emet una subestació elèctrica

El consistori també es compromet a tenir en compte totes les alternatives per assegurar que el setembre del 2020, l’escola es troba a la nova ubicació provisional. Per això, s’establirà un calendari de reunions per concretar les actuacions que es durant a terme, en relació a l’escola provisional però també al projecte de nova escola. L’Ajuntament vol que la ubicació definitiva de l’escola Entença sigui al Clínic, però perquè sigui una realitat cal que la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona prenguin determinades decisions per aclarir el futur d’aquest espai. 

Les famílies no descarten denunciar l’ajuntament

Les famílies de l’Escola Entença han decidit començar a estudiar les vies legals per garantir que “no es continuïn vulnerant de manera sistemàtica” els drets dels infants escolaritzats al centre. Consideren que mantenir la ubicació actual és “una amenaça real” per a la salut dels infants i de les persones que hi treballen, atès que està situada al costat d’una subestació elèctrica. També denuncien que aquesta decisió, que “condemna” l’equipament a “continuar un any més” al costat de l’estació elèctrica, “omple d’irregularitats” el procés d’inscripció escolar, ja que les famílies que van optar per l’Escola Entença “van prendre la seva decisió en base a una ubicació que ara no s’ha concretat”.

Més informació

Comentaris

    Joan Ferrús 13/10/2019 4:41 pm
    Tres mesos després l'ajuntament se'n desdiu i no s'hi anirà als jardins Marcos Redondo. Una nova mentida. Quan els meus fills acabin l'etapa escolar mai no hauran tingut un edifici com cal.

Nou comentari