L’Escola Entença rep una nova proposta d’ubicació després tancar-se a l’Ajuntament

El Consorci d'Educació els ha proposat que el futur centre es construeixi als jardins Marcos Redondo, un triangle ajardinat a l'avinguda Sarrià

L’Escola Entença té sobre la taula nova proposta d’ubicació, després de més de tres anys sense que hagi prosperat cap dels emplaçaments estudiats. I, sobretot, després de la vistosa protesta de la setmana passada, quan famílies d’aquest centre de l’Eixample van protestar durant hores davant l’Ajuntament de Barcelona i fins i tot s’hi van tancar una nit. La imatge de pares i criatures dormint al vestíbul municipal els va aconseguir una reunió personal amb l’alcaldessa –el passat dilluns– i la trobada tècnica d’aquest dijous amb el Consorci d’Educació de Barcelona.

El consorci, que integren Ajuntament i Generalitat, ha comunicat als representants de l’Associació de Famílies d’Infants (AFI) de l’Escola Entença “la proposta d’una nova ubicació provisional del centre” com a resposta “al compromís que havien adquirit amb la comunitat educativa”. Aquest nou emplaçament són els Jardins de Marcos Redondo, a la cruïlla entre els carrers Comte Borrell, Buenos Aires i l’avinguda Sarrià.

L’espai és actualment un triangle ajardinat d’escàs ús, on hi ha una desena de bancs, una foto i un oblidat monument a Carlos Gardel. Actualment l’escola ocupa uns barracons provisionals al carrer Urgell, a prop de l’Escola Industrial i a pocs metres d’una  subestació elèctrica, que genera malestar entre les famílies pel temor a les emissions electromagnètiques.

Segons ha explicat el consorci en un comunicat, les famílies presents “s’han compromès a portar la solució plantejada a l’assemblea de l’Associació de Famílies i a seguir treballant conjuntament amb totes les administracions implicades en trobar una solució definitiva”. Les mares i pares s’han pogut asseure amb el president i la vicepresidenta de l’ens, Josep Gonzàlez-Cambray i Laia Ortiz. També hi han assistit el comissionat municipal d’Educació, Miquel Àngel Essomba, la gerent del Consorci, Mercè Massa, i el conseller tècnic del Districte de l’Eixample, Jordi Matas.

El col·lectiu familiar ja ha expressat a través de Twitter la seva satisfacció per la reunió i han agraït al Consorci la “feina” feta. “Objectiu aconseguit! Donarem detalls més endavant, però de moment la lluita ha donat fruits”, han dit. 

 

Més informació

Nou comentari