Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les famílies de l’Escola Entença es tanquen a l’Ajuntament
  • CA

Les famílies de l’Escola Entença, que fa tres anys que espera una ubicació definitiva, s’han tancat en un dels edificis de l’Ajuntament de Barcelona. Concretament, a l’immoble del darrere de la casa gran i al qual s’accedeix per la plaça Sant Miquel. A més a més de la tancada, també fan una protesta al carrer.

Nou representants de l’Associació de Famílies d’Infants de l’escola hi han entrat per quedar-se de manera indefinida fins que se’ls permeti reunir-se amb l’alcaldessa. Des del govern municipal recorden que avui Ada Colau és a Madrid, ja que ha de declarar en el judici als presos polítics al Tribunal Suprem, i que no és possible preveure una reunió. Les famílies, en canvi, asseguren que tenen tot el dia per davant i que, fins i tot, es plantegen passar la nit a l’Ajuntament si no s’atén la seva petició.

Les famílies demanen tenir assegurada una ubicació final confirmada –després d’almenys tres propostes descartades– i un trasllat immediat dels barracons en què estudien actualment, ja que està situat al costat d’una subestació elèctrica, al recinte de l’Escola Industrial.

La protesta de les famílies de l’escola Entença a la plaça Sant Miquel, davant de l’edifici de l’Ajuntament on alguns pares i mares s’han tancat / D.C.

A fora, a la mateixa plaça Sant Miquel, una quarantena de mares i pares dels alumnes han desplegat una pancarta que diu “Atrapats” i “al límit”. El pla de les dues concentracions és allargar la protesta fins que no se’ls ofereixi una reunió amb l’alcaldessa. De moment, però, només se’ls ha ofert una reunió al migdia amb la segona tinenta d’alcaldia i presidenta de l’àrea de Drets Socials, Laia Ortiz.

“Se’ns diu que és complicat garantir una ubicació definitiva perquè depèn d’un entramat de diversos pactes amb altres administracions, però el que sabem segur és que només hi ha un responsable de garantir-nos una ubicació per a una escola nova: l’Ajuntament de Barcelona i, en la seva màxima representació, Ada Colau”, ha reclamat la representant de l’AFI Entença, Constanza Saavedra.

Més notícies
L’escola sense ubicació surt al carrer per exigir un futur digne
Notícia: L’escola sense ubicació surt al carrer per exigir un futur digne
Comparteix
L'escola Entença demana una localització definitiva després de quatre propostes i cap en ferm

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa