Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ENQUESTA | Com valores la seguretat als botellots de Sant Joan a la platja?
  • CA

La primera revetlla de Sant Joan postpandèmica a Barcelona té la mirada posada a les platges, que tradicionalment s’utilitzen d’espai de festa i botellot. L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat un “dispositiu específic” per aquesta nit, que implica diversos cossos de seguretat.

Sense admetre-ho, el pla presentat recull molts dels elements que va recomanar el Síndic de Greuges de la ciutat, David Bondia, per gestionar millor els botellots juvenils i no criminalitzar-los, per exemple amb la designació de llocs concrets on fer-los. El tinent d’alcaldia Jaume Collboni va qualificar la proposta d'”ocurrència” i el Síndic va retreure al govern municipal “falta de respecte” per les crítiques a l’informe.

Per començar, l'”abordatge general i transversal” del fenòmen dels botellots que demanava el Síndic, amb una visió de “prevenció i reducció de danys” es trasllada aquest Sant Joan en la recuperació de l’anàlisi municipal de la revetlla que es va fer el 2019 –l’última abans de la Covid– per “identificar oportunitats de millora de la gestió”. En base a aquelles reflexions el consistori ha posat en marxa ara un grup de treball per millorar la nit de Sant Joan amb “accions per reduir l’impacte social i ambiental que genera, garantint una mirada transversal en la prevenció i la gestió”.

Pel que fa a serveis concrets dins del botellot, el consistori recull la proposta d’espais d’atenció amb perspectiva de gènere i habilita un Punt Lila a les platges fins les 03h. També reforça els lavabos públics i col·loca papereres i contenidors de reforç. A més, la Guàrdia Urbana proposa 8 itineraris segurs per tornar a casa, que són rutes de sortida del front litoral en les que hi haurà més patrullatge de l’habitual.

Bondia també proposava actuacions socioeducatives in situ que previnguin i informin de les conductes de risc. Aquesta nit de Sant Joan el servei de gestió de conflictes de l’Ajuntament envia 8 persones a les platges de Ciutat Vella “per treballar la detecció i prevenció de les conductes incíviques relacionades amb els consums d’alcohol i altres substàncies”. La venda ambulant s’abordarà també amb “un treball d’intervenció social”.

Per tot plegat, l’enquesta del dia pregunta als lectors aquesta vigília de Sant Joan: Com valores la seguretat prevista per al macrobotellot de les platges?

QuizMaker

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Octogenari a juny 23, 2022 | 12:18
    Octogenari juny 23, 2022 | 12:18
    Quan jo era jove em vaig emborratxar tres o quatre vegades. Però aleshores, si et passava aixó, te'n avergonyies, ben al contrari del què passa ara. Així anem.....

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa