Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La justícia ha d’aturar l’experiment i mort de 32 gossos beagle de la UB?
  • CA

Un jutge de Barcelona ha donat cinc dies a la Universitat de Barcelona (UB) per justificar els motius de l’experiment i sacrifici de 32 cadells de gossos de la raça beagle. La decisió de la justícia ha arribat després de la denúncia que han presentat la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals (CPDA) de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) i l’associació Lex Ànima.

La UB diu que l’objectiu de l’experiment és “desenvolupar un fàrmac antifibròtic per tractar la fibrosi hepàtica i mielofibrosi”, una malaltia que afecta un 2,1% de la població i entre una i nou de cada 100.000 persones, respectivament. La mateixa universitat diu que no hi ha alternativa a la mort d’aquests animals. Asseguren que cal fer un “estudi dels teixits de 32 gossos mitjançant autòpsia”. Quant als sis animals restants amb els quals també es farà la prova, però no l’autòpsia, la UB ha demanat a Vivotecnia, que és qui executarà l’experiment, que els doni en adopció.

Vivotecnia és una empresa molt controvertida pels vídeos de maltractament animal a Madrid que va fer aflorar Cruelty Free l’abril de 2021. El fet ha fet saltar les alarmes de grups animalistes, s’han recollit més d’un milió de firmes per demanar aturar el procediment i diverses ONGs i una vintena de membres de la comunitat mèdica, científica i acadèmica han demanat l’alliberament “immediat” d’aquests cadells de gossos de la raça beagle.

Fins i tot l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat per carta al Govern que eviti el sacrifici dels cadells de gossos. “Tots recordem les imatges horribles del maltractament animal que aquesta empresa va provocar a Madrid”, va remarcar Colau a les xarxes socials.

D’altra banda, el Govern ha dit que l’experiment es realitza a Madrid i que, per tant, escapa a les seves competències. “Traslladarem a la Comunitat de Madrid la nostra preocupació, i demanarem que assegurin que es compleixi la normativa i es respectin els drets dels animals, i que un cop finalitzat siguin donats en adopció els animals que el seu estat de salut ho permeti”, va dir a través de les xarxes socials Teresa Jordà, consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Poll Maker

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa