Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El PP també demana paralitzar el porta a porta a Sant Andreu
  • CA

El portaveu del grup municipal del PP a l’Ajuntament de Barcelona, ​​Óscar Ramírez, ha proposat al govern d’Ada Colau suspendre de forma temporal i revisar el sistema de recollida de residus porta a porta implementat recentment al barri de Sant Andreu de Palomar. El PP presentarà aquesta proposta a votació en la propera Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat del 15 de juny, ha explicat el grup aquest dijous en un comunicat. Cs també ha plantejat aquesta setmana suspendre el sistema de recollida per revisar-lo.

“Considerem que des del Govern municipal de Colau s’hauria de revisar el model implementat i la seva escala, i, si escau, desplegar-de forma progressiva o només en aquells barris on es pugui gestionar de manera eficient”, ha dit Ramírez. Així mateix, ha afegit que l’experiència “ha deixat clar que no és aplicable a tots els barris ni carrers de la ciutat, generant greus problemes de brutícia, escombraries acumulades i males olors”, una situació que creu es veurà agreujada amb la temporada de calor d’aquest estiu.

Protesta contra la mesura

Així mateix, un grup de veïns ha protestat aquest dijous a la tarda davant de la seu del districte en contra del nou model de recollida d’escombraries. Els manifestants duien una pancarta amb el lema “Colau, tracta’ns com a adults. No al porta porta”.

Ramírez també ha assenyalat que si bé aquest sistema ha resultat efectiu en una zona amb cases baixes i pocs veïns com ho és el nucli històric de barri de Sarrià, “no és el mateix” aplicar-lo en un barri com Sant Andreu, on afectarà més de 11.000 habitatges i gairebé 30.000 veïns. A més, el popular ha lamentat les “imatges indignants” produïdes a Santa Andreu aquests últims dies, referint-se a un grup de gent gran fent cua amb bosses de bolquers, esperant el servei de recollida que ha dit no va arribar a l’hora. Per al regidor aquesta imatge posa de manifest “la manca de coordinació o mala gestió del servei de recollida per part de govern d’Ada Colau”.

Més notícies
Carro d'escombraries de Barcelona, a principis del segle XX. Corp CLD
De la vaga del 1911 al porta a porta: l’etern conflicte per les escombraries
Notícia: De la vaga del 1911 al porta a porta: l’etern conflicte per les escombraries
Comparteix
La gestió dels residus a la ciutat sempre ha estat controvertida, desencadenant protestes tant laborals com veïnals
Protesta contra el porta a porta, en imatge d'arxiu / Jordi Play
El porta a porta divideix entitats i veïns de Sant Andreu
Notícia: El porta a porta divideix entitats i veïns de Sant Andreu
Comparteix
El nou sistema de recollida de la brossa sembra la discòrdia en un barri històricament molt unit

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa