Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Ja està bé, això és de P3”: esbroncada a Sant Andreu pel porta a porta
  • CA

El Consell de Barri de Sant Andreu del Palomar, que es va celebrar ahir i que es presentava intens per la posada en marxa del servei de porta a porta de les escombraries, va acollir moments de tensió i esbroncada política. Els veïns volien expressar el seu malestar i s’avançaven a l’hora d’intervenir, quan encara quedava més d’una hora per al seu torn de paraula. L’Ajuntament volia acabar de detallar les conclusions dels primers dies de la posada en funcionament del servei i la comparació amb altres ciutats europees, i alguns dels seus representants van acabar profundament irritats.

Tant és així que la regidora del districte, Lucía Martín, va apujar el to en les seves intervencions per frenar les interrupcions dels presents a la sala: “Deixeu que acabi i podeu dir el que vulgueu, sisplau, hosti! És que és molt bàsic això. Prou” o “Sisplau, ja està bé! Feu el favor de no interrompre la gent que està parlant perquè després vosaltres demanareu el mateix respecte per ser escoltats i el tindreu. I ara, sisplau, us toca a vosaltres està en silenci. És tan senzill com això. Estem demanant normes bàsiques de respecte. Això és de P3“. Tot plegat es va produir al llarg de la trobada político-veïnal, però aquests fragments concrets es poden trobar en el vídeo següent, entre els segons previs a arribar a la primera hora del consell de barri i els cinc minuts següents.

Finalment, diferents veïns indignats amb algunes de les condicions del porta a porta van acabar tenint el seu torn de paraula i van poder expressar-se, mentre els polítics i encarregats municipals prenien nota. El to de tensió, però, es va mantenir durant tota la jornada i encara es preveu un llarg període d’estira-i-arronsa al barri. De moment, l’Ajuntament ja ha anunciat que s’ha augmentat el reciclatge en un 75% respecte la realitat anterior.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa