Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La recollida porta a porta encén Sant Andreu: protesta i queixes virals
  • CA

Un grup de veïns del districte de Sant Andreu han organitzat una convocatòria de manifestació per a divendres 28 de maig a les 19.30 hores contra el nou sistema de recollida d’escombraries. Es tracta de la primera fase del nou programa municipal, que afecta gairebé 6.000 llars de la zona de Fabra i Puig, el carrer Gran, Rubén Darío i la Meridiana.

El compte de Twitter @fans_portaporta ha convocat els veïns a concentrar-se davant de la seu del districte, a la plaça Orfila. “Exigim un espai de diàleg on s’escolti els veïns i les propostes de millora del sistema porta a porta”, diu el cartell de la convocatòria, difós en un tuit.

El mateix compte de Twitter ha compartit diverses queixes a les xarxes respecte del funcionament del sistema, que imposa un calendari i un horari per treure les escombraries al carrer i que comporta la retirada de tots els contenidors de reciclatge menys els de vidre. Sant Andreu és el segon districte que el posa en funcionament, després de Sarrià-Sant Gervasi.

El nou sistema compta amb unes bosses especials que porten un xip per identificar el pis d’on provenen i cada fracció es recull segons el tipus de residu: l’orgànic es pot baixar fins a tres dies per setmanes, els envasos de plàstic, dos dies, mentre que el paper i el rebuig, només un. L’empresa dedicada a la recollida passa sempre a partir de les 22 hores, hora límit per deixar la bossa al carrer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa