Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cs insta Colau a aturar el porta a porta a Sant Andreu
  • CA

La líder de Ciutadans a l’Ajuntament, Luz Guilarte, ha explicat aquest dilluns que el seu partit presentarà una iniciativa en la pròxima comissió d’Urbanisme i Ecologia Urbana per requerir el Govern municipal que es paralitzi la recollida de residus porta a porta al districte de Sant Andreu.

En un comunicat, la formació taronja ha demanat que es consensuï un nou sistema de recollida amb els veïns. “S’ha fet sense consens i sense escoltar els veïns”, ha afirmat la regidora. Guilarte assegura que l’alcaldessa, Ada Colau, i el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, “han aconseguit enfadar els veïns al convertir els carrers en un escenari ple de bosses d’escombraries”. Ha advertit que la situació genera males olors i la proliferació de plagues.

Dubtes sobre la privacitat

Per la seva banda, el PDeCat de Sant Andreu ha expressat dubtes que el sistema d’indentificació de les bosses d’escombraries amb xip en el sistema porta a porta respecti la privacitat dels veïns. La formació nacionalista ha assegurat en un comunicat que coneix casos en què els serveis municipals s’han desplaçat a habitatges de veïns a qui han pogut indentificar perquè no haurien reciclat bé.

“Ens sembla una invasió a la intimitat alarmant”, ha opinat el PDeCAT, que troba poca flexibilitat en els horaris que creu que “fa que sigui molt complicat llençar la brossa a la gent que treballa de tard o de nit“. El partit també alerta de possibles “problemes de salubritat” perquè “els carrers estan notablement més bruts” i advoca per una “revisió en profunditat” del model del porta a porta al districte.

Més notícies
Carro d'escombraries de Barcelona, a principis del segle XX. Corp CLD
De la vaga del 1911 al porta a porta: l’etern conflicte per les escombraries
Notícia: De la vaga del 1911 al porta a porta: l’etern conflicte per les escombraries
Comparteix
La gestió dels residus a la ciutat sempre ha estat controvertida, desencadenant protestes tant laborals com veïnals
Cubells del porta a porta al barri de Sant Andreu del Palomar | Jordi Play
L’Ajuntament defensa el porta a porta a Sant Andreu: el reciclatge ha crescut un 75%
Notícia: L’Ajuntament defensa el porta a porta a Sant Andreu: el reciclatge ha crescut un 75%
Comparteix
En una setmana, la taxa de recollida selectiva ha passat del 37% al 65%

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa