El lladre que va robar a la família reial de Qatar a Barcelona és a la presó a Suïssa

Els Mossos li atribueixen cinc cops en hotels de luxe de la ciutat i l'han identificat gràcies a les càmeres de seguretat

El presumpte autor del robatori que ha causat més rebombori aquest any a Barcelona és entre reixes, però a Lausana, a Suïssa, on està acusat d’altres cops. Fins allà han seguit la pista els Mossos d’Esquadra de l’home que hauria robat pertinences per valor de 40.000 euros a membres de la família reial de Qatar que s’allotjaven en un hotel de luxe de Barcelona el 29 de juny.

[r:1]

La policia li atribueix almenys quatre robatoris més del mateix estil en hotels d’alt nivell de Barcelona. L’individu es feia passar per familiar o una persona de l’entorn directe de les víctimes que triava i engalipava el personal de recepció de l’hotel per aconseguir una clau de l’habitació. 

Un cop a dins, s’enduia els objectes de valor que hi trobava i marxava tranquil·lament: jugada mestra fins que els cossos policials dels llocs on actuava l’han identificat, cosa que ha passat a Catalunya i a Suïssa, on està empresonat preventivament.

Es tracta d’un home de 35 anys de naciobalitat algeriana, i els Mossos el van identificar a partir de les imatges de les càmeres de seguretat que s’han complementat amb altres proves. Ha sigut clau que en un robatori comès a Zurich al juliol portés la mateixa roba que el 29 de juny a Barcelona. 
 
Els robatoris resolts pels Mossos es van produir a Barcelona l’estiu del 2015 i el juny de 2019. En el robatori de la família reial de Qatar va aconseguir un rellotge de luxe, joies i diners: tot plegat, 40.000 euros. Els Mossos d’Esquadra asseguren que l’han pogut identificar “gràcies a la col·laboració entre diversos cossos policials europeus”. 

Més informació

Nou comentari