Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nou rècord de delinqüència a Sants-Montjuïc amb especial atenció als robatoris violents
  • CA

Creixen, de nou, les dades de delinqüència al districte de Sants-Montjuïc, així com a la resta de la ciutat. De fet, mentre que d’altres territoris mostren creixements diferenciats, el districte més al sud de Barcelona va en la línia del conjunt de la capital catalana en la majoria d’aspectes, segons dades dels Mossos d’Esquadra. Si els delictes registrats a la ciutat durant els primers tres mesos del 2019 augmenten en un 13%, a Sants-Montjuïc ho fan un 11%. En ambdós casos, un nou rècord. També es troba la tendència similar en el cas dels robatoris violents o intimidatoris, que al conjunt de Barcelona creix un 29,5% i es converteix en el principal motiu de preocupació, i al districte ho fa un 27,2%. Una tendència que no és desorbitada –a Ciutat Vella o Sant Martí ha crescut més d’un 40%– però que mostra l’augment de la inseguretat dels ciutadans. 

 

La xifra de 341 robatoris violents entre el gener i el març no és tampoc una novetat al districte. Si bé és un increment important respecte l’any anterior –se’n van registrar 268–, també significa recuperar un número molt similar al que es va trobar l’any 2017, amb 330 atracaments denunciats. Segons la mitjana d’aquest any, doncs, s’han viscut gairebé 4 robatoris amb violència o intimidació al dia a Sants-Montjuïc. Tanmateix, els delicte amb més presència segueix sent, de manera destacada, el furt. Representa el 51% del total de denúncies presentades a comissaria. 

Pel que fa a les detencions, hi ha un dèficit en relació a l’augment dels delictes. Així com passa en altres districtes –on augmenta especialment la delinqüència però no la intervenció policial, com Sant Martí–, a Sants-Montjuïc l’increment dels delictes en un 11% no es correspon amb el nombre d’arrests, que es queda en un 2% més. Una situació radicalment oposada a Ciutat Vella, on s’han disparat les detencions un 47%, o Sarrià Sant Gervasi, on se n’han doblat. 

Més notícies
Rècord d’ocupacions a Barcelona per la crisi de l’habitatge
Notícia: Rècord d’ocupacions a Barcelona per la crisi de l’habitatge
Comparteix
Els districtes amb més immobles ocupats són Ciutat Vella, Nou Barris i Sants-Montjuïc
Nou rècord de delinqüència a Barcelona el primer trimestre del 2019
Notícia: Nou rècord de delinqüència a Barcelona el primer trimestre del 2019
Comparteix
Les detencions també augmenten notablement però ho fan de manera irregular, especialment centrades en Ciutat Vella

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa