Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El director dels Mossos descarta una crisi de seguretat i reivindica la “resposta policial”
  • CA

El director general dels Mossos d’Esquadra, Andreu Joan Martínez, ha assegurat aquest divendres que no hi ha una situació de crisi de seguretat a Barcelona. “Barcelona no es troba en una situació de crisi de seguretat si ens referim a una fallida de la resposta policial. Hi ha resposta policial”, ha declarat en una entrevista a El Matí Catalunya Ràdio. El tinent d’alcalde de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, va admetre que la crisi de seguretat existia, i Collboni va dir que en menys d’un any acabarien amb ella. 

[r:1]

A més, ha defensat la disminució d’alguns fets delinqüencials: “L’any passat en l’agenda hi havia narcopisos i robatoris en domicilis, i això ha disminuït”, ha asseverat.

En resposta als homicidis i apunyalaments que s’han viscut recentment a la ciutat, Martínez ha manifestat que han d’analitzar-se “cas per cas”.

A més, ha criticat una instrumentalització política de la seguretat: “El que no ajuda la ciutadania és convertir la seguretat en un instrument polític o en un debat poc seriós“, i ha defensat que no es barregin furts, top manta i menors estrangers no acompanyats.

“Canviar la percepció de seguretat és un procés lent, encara que requereix una activitat policial intensa”, i ha afegit que la seva obsessió és evitar la revictimització de la persona i posar l’accent en l’agressor.

En una altra entrevista a Ser Catalunya, ha assegurat que “no hi ha cap nexe causal entre els incidents, no hi ha fil connector i no obeeixen a una banda organitzada”.

També ha destacat la importància de les polítiques socials per prevenir aquests homicidis, i ha defensat que és difícil donar una resposta “només policial”.

Més notícies
Andreu Martínez: “Confiem que Colau estigui en sintonia amb el seu tinent d’alcaldia de Seguretat”
Notícia: Andreu Martínez: “Confiem que Colau estigui en sintonia amb el seu tinent d’alcaldia de Seguretat”
Comparteix
El director dels Mossos considera que "és bona notícia que l'Ajuntament assumeixi desacomplexadament les seves competències de seguretat"
Mor un home a causa d’un nou apunyalament
Notícia: Mor un home a causa d’un nou apunyalament
Comparteix
Es tracta del dotzè homicidi a Barcelona aquest 2019, més que en tot l'any passat
Barcelona supera a l’agost el total de morts violentes de l’any passat
Notícia: Barcelona supera a l’agost el total de morts violentes de l’any passat
Comparteix
El cas de la dona trobada morta a Cantunis eleva a 11 les víctimes
L’autòpsia confirma que el cas de la dona trobada morta a Cantunis és un homicidi
Notícia: L’autòpsia confirma que el cas de la dona trobada morta a Cantunis és un homicidi
Comparteix
És l'onzena mort violenta d'aquest any a Barcelona
Tres agressions amb arma blanca en una sola nit
Notícia: Tres agressions amb arma blanca en una sola nit
Comparteix
Dos robatoris violents a Ciutat Vella i una baralla a Horta-Guinardó | Els Mossos han detingut 5 persones pels tres fets

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa