El director dels Mossos descarta una crisi de seguretat i reivindica la “resposta policial”

Recorda la disminució de narcopisos i de robatoris en domicilis

El director general dels Mossos d’Esquadra, Andreu Joan Martínez, ha assegurat aquest divendres que no hi ha una situació de crisi de seguretat a Barcelona. “Barcelona no es troba en una situació de crisi de seguretat si ens referim a una fallida de la resposta policial. Hi ha resposta policial”, ha declarat en una entrevista a El Matí Catalunya Ràdio. El tinent d’alcalde de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, va admetre que la crisi de seguretat existia, i Collboni va dir que en menys d’un any acabarien amb ella. 

[r:1]

A més, ha defensat la disminució d’alguns fets delinqüencials: “L’any passat en l’agenda hi havia narcopisos i robatoris en domicilis, i això ha disminuït”, ha asseverat.

En resposta als homicidis i apunyalaments que s’han viscut recentment a la ciutat, Martínez ha manifestat que han d’analitzar-se “cas per cas”.

A més, ha criticat una instrumentalització política de la seguretat: “El que no ajuda la ciutadania és convertir la seguretat en un instrument polític o en un debat poc seriós“, i ha defensat que no es barregin furts, top manta i menors estrangers no acompanyats.

“Canviar la percepció de seguretat és un procés lent, encara que requereix una activitat policial intensa”, i ha afegit que la seva obsessió és evitar la revictimització de la persona i posar l’accent en l’agressor.

En una altra entrevista a Ser Catalunya, ha assegurat que “no hi ha cap nexe causal entre els incidents, no hi ha fil connector i no obeeixen a una banda organitzada”.

També ha destacat la importància de les polítiques socials per prevenir aquests homicidis, i ha defensat que és difícil donar una resposta “només policial”.

Més informació

Nou comentari