Eixample, Ciutat Vella i Sants-Montjuïc concentren el 68% de les agressions homòfobes del 2019

En el que va d'any l'Observatori contra l'Homofòbia ha registrat més incidències que en tot el 2018

Les agressions homòfobes “s’han disparat com mai abans”. El director de l’Observatori contra l’Homofòbia, Eugeni Rodríguez, ha tornat a alertar del repunt de violència contra el col·lectiu LGTBI, especialment a Barcelona, on s’han donat gairebé el 25% de les agressions de tot Catalunya aquest any. A més, ha detallat que els districtes de Sants-Montjuïc, Eixample i Ciutat Vella han concentrat el 67,9% de les incidències registrades. 

La majoria de les incidències que l’Observatori contra l’Homofòbia ha rebut per escrit en el que va d’any han estat agressions, on inclouen atacs verbals, físics, amenaces i assetjament. En concret, de les 44 incidències registrades a Barcelona des de principi d’any, 33 van ser agressions, és a dir, el 74,9%. La resta són discriminacions diverses.

La majoria d’agressions es van produir a espais d’oci: 13 del total, el 39,3%. Un d’aquests casos va ser el que va patir Néstor Cuerda a la sortida de la sala Safari la matinada de dissabte a diumenge. Rodríguez ha destacat que tots els atacs que van patir persones LGTBI a espais d’oci van ser en grups d’homes de, com a mínim, dues persones. 

[r:1]

Districte per districte

A la resta de districtes també es van registrar incidències, excepte a les Corts i Nou Barris, on no en tenen cap registrada. Un de les 44 incidències denunciades no ha pogut ser ubicada.

El recompte per districtes de les 43 amb adreça exacta queda així:

Eixample: 14 incidències

Ciutat vella: 9 incidències

Sants-Montjuïc: 7 incidències

Gràcia: 4 incidències

Sant Martí: 4 incidències

Sarrià: 2 incidències

Sant Andreu: 2 incidències

Horta-Guinardó: 1 incidències

Des que va començar l’any, el col·lectiu LGTBI ha patit 44 situacions discriminatòries a Barcelona, mentre que l’any passat en van ser 43 en tot l’any. L’Observatori ha recollit dades de l’1 de gener fins al 31 de juliol. En el mateix període de l’any passat n’hi van haver 30,  per tant, hi ha hagut un increment  del 46,6% respecte dels primers set mesos del 2018. El 2017, la xifra encara havia sigut més petita: 26 casos de l’1 de gener al 31 de juliol. “Les incidències a Barcelona s’han disparat”, ha alertat Rodríguez. 

Pel que fa a les mesures que s’implantaran per fer front a l’augment d’atacs contra el col·lectiu, l’Observatori farà una prova pilot en què habilitarà un telèfon de Whatsapp per atendre les víctimes de forma ràpida després de patir un atac. El Whatsapp estarà actiu del 19 al 24 d’agost entre les 10 i les 12 hores. El telèfon és el 699901651.

A més, ha confirmat la informació avançada per aquest diari sobre l’elaboració d’un protocol davant d’atacs contra el col·lectiu al metro. A l’octubre es desenvoluparà la segona reunió després que la nova regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, i Eugeni Rodríguez es trobessin l’11 de juliol. Al metro també s’ha plantejat una acció que consistiria a col·locar banderes LGTBI a deu parades i reproduir una falca per visibilitzar el col·lectiu. 

Finalment, la majoria de les incidències les van registrar homes gais o bisexuals, en concret 29 del total -un 66%. 

Més informació

Nou comentari