Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els districtes més sorollosos de Barcelona, segons els mateixos veïns
  • CA

Molts veïns barcelonins es queixen del soroll que hi ha en alguns carrers i places de la ciutat. De fet, el tema s’ha tornat un maldecap per l’Ajuntament, que intenta frenar com sigui les molèsties que rep part de la ciutadania. Per això ha incorporat sonòmetres en els punts més crítics de la ciutat i, així, detectar les zones “acústicament tensioandes”. També ha avançat el tancament de les terrasses en carrers com el d’Enric Granados, amb una alta activitat gastronòmica, o ha prohibit obrir els supermercats durant la nit en aquells carrers on proliferen els botellots.

Totes aquestes accions posen de manifest que hi ha un problema amb el soroll a la ciutat i que hi ha veïns que no poden descansar a les nits. Ara, l’Enquesta de salut de Barcelona de 2021, posa xifres a aquest malestar. I deixa dades curioses, com que el soroll nocturn molesta més que el del trànsit. Gairebé 2 de cada 10 barcelonins els molesta l’escàndol que a vegades provoca la festa nocturna. En canvi, només 1 de cada 10, els incomoda el trànsit.

Ciutat Vella, el districte on més molesta l’oci nocturn

Per districtes, Ciutat Vella guanya per golejada a la resta pel que fa al neguit que provoca la festa nocturna. Prop de 4 de cada 10 dones i 3 de cada 10 homes es queixen del soroll intens de l’oci nocturn. A l’Eixample, en canvi, el neguit és pel volum que genera el trànsit. De fet, l’Ajuntament intenta posar fi amb la superilla de l’Eixample, malgrat que no tots els veïns la veuen amb bons ulls. Amb tot, més d’un 15% del barri considera que hi ha massa soroll nocturn del trànsit.

A quins districtes molesta més el soroll nocturn?

A tota la ciutat de Barcelona, al voltant del 14% de les persones declaren haver-se despertat més d’una nit a la setmana a causa del soroll. Ara bé, les diferències entre els diferents districtes són bastant notòries.

A trets generals, on més molesta és a Ciutat Vella i l’Eixample, on les xifres s’enfilen al 70 i 80% de veïns molestos per aquest tema. A la nit, però, les xifres canvien breument, excepte en el cas de Ciutat Vella, que lidera el rànquing. En aquest cas, 3 de cada 10 veïns diuen que s’han despertat en més d’una ocasió per aquest motiu. El segueix de prop Sants Montjuïc, on 2 de cada 10 veïns asseguren que pateixen mala qualitat del son per culpa del soroll. Sarrià – Sant Gervasi i Sant Martí apareixen a la tercera i quarta posició.

A l’altre extrem estan els districtes de Gràcia, Les Corts i Horta Guinardó. En aquests casos, la xifra de persones molestes amb el soroll no arriba al 12%. Això vol dir que el soroll molesta a 1 de cada 10 veïns en els pitjors casos. De fet, a Horta Guinardó la xifra ni arriba a apropar-se de manera important aquests nombres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa