Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un de cada 10 barcelonins no pot anar al psicòleg per motius econòmics
  • CA

L’última enquesta de salut de Barcelona ha deixat dades força preocupants, com ara que s’estabilitza el risc de suïcidi. Concretament, el 13% de les dones i el 10,8% dels homes han pensat a suïcidar-se alguna vegada, segons les dades que ha recopilat l’Ajuntament de Barcelona. Aquest fet coincideix amb una davallada de les persones que van al psicòleg. El 15,2 % de les dones i l’11,2% dels homes que han necessitat ajuda psicològica, hi han renunciat per motius econòmics.

L’Ajuntament, a més, constata que 3 de cada 10 dones estan en risc de mala salut mental. Per la seva banda, 2 de cada 10 homes estan en una situació similar. Així, les dades demostren que els problemes de salut mental són una realitat i que estan en augment en els darrers anys. D’altra banda, l’informe presenta, per primer cop, dades sobre l’ús problemàtic dels jocs. En aquest sentit, es constata que la ludopatia és més present entre els homes. El 6,5% ha tingut problemes amb el joc, en contra de l’1,7% de dones.

El dentista, l’altre gran sacrificat pels veïns

Un fet similar passa amb el dentista. Un 12,3% de les dones afirma haver deixat de costat al salut bucodental per motius econòmics. En el cas dels homes, la xifra cau fins al 8,1%. L’enquesta, doncs, demostra que molta gent no està podent pagar alguns dels serveis bàsics per al seu benestar, com el psicòleg o el dentista.

Els barcelonins milloren l’esperança de vida respecte a l’any anterior

La dada positiva de l’enquesta la posa l’esperança de vida. Segons el consistori, hi ha hagut una “millora important respecte al descens que s’havia detectat en diagnòstic de malalties cròniques”. Així, l‘esperança de vida se situa en els 87,6 anys en el cas de les dones i un 81,6, en el dels homes.

L’Enquesta de salut de Barcelona, que es publica cada 5 anys, recull dades que s’han agafat entre el febrer de 2021 i el febrer de 2022.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa