Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els 10 carrers de Barcelona on ja no trobaràs supermercats oberts a la nit
  • CA

Aquest dimecres entra en vigor la prohibició per mantenir els supermercats d’algunes zones de Ciutat Vella oberts durant la nit. Els establiments afectats hauran de romandre tancats entre les 10 de la nit i les 7 del matí. Els locals afectats són els del carrer de Ferlandina, Jaquín Costa, Paloma, Guifré, Tigre, Peu de la Creu, Carme, Escudelles, Nou de Sant Francesc i Nou de Zurbano.

La mesura s’ha pres després de comprovar, a través dels sonòmetres desplegats pel consistori, que aquests carrers hi ha més soroll del normal, fet que els converteix en una de les zones acústicament tensionades de la ciutat. El consistori busca, amb la nova mesura, ajudar al descans del veïnat.

L’Ajuntament augmenta les restriccions a l’skate davant del MACBA

Les mesures per combatre el soroll també s’estenen a altres zones de la ciutat i a altres àmbits d’oci. És el cas dels skates, un esport molt practicat a plaça dels Àngels. En aquest cas, l’Ajuntament ja no permetrà patinar de les 10 de la nit a les 9 del matí en aquesta zona. El consistori allarga dues hores la restricció que va impulsar l’any 2019. Fins ara, els skaters podien fer-ho a partir de les 7 del matí.

Amb la normativa actual, que es va pactar amb els veïns, la Guàrdia Urbana pot multar amb entre 300 i 900 euros els qui la transgredeixin. Amb aquestes mesures s’intenta frenar el soroll que hi ha just davant del museu MACBA.

Restricció als restaurants

L’Ajuntament també ha decidit avançar el tancament de bars i restaurants d’algunes zones de Ciutat Vella. En les zones acústicament tensionades en horari nocturn (ZATHN), els restaurants i bars hauran de plegar a les 2 de la matinada i les terrasses a les 23 hores. La mesura també inclou la prohibició d’unir les taules.

Es poden presentar al·legacions durant 20 dies

Les noves prohibicions, les que afecten l’ús dels skates i els supermercats, s’han publicat al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona i queden subjectes ara a un procés d’informació pública. Si no hi ha cap al·legació en els propers 20 dies, la mesura quedarà aprovada de forma definitiva.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa