Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona prohibeix patinar a la plaça del MACBA de matinada
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona prohibirà patinar amb monopatí per la plaça dels Àngels, davant del MACBA, en horari nocturn. De les 22h a les 07h els patinadors que omplen la plaça hauran de marxar-ne per reduir el soroll i facilitar el descans veïnal. El govern municipal ho ha pactat amb veïns i un grup d’skaters i acaba d’aprovar el decret que farà efectiu el veto. La Guàrdia Urbana podrà multar amb entre 300 i 900 euros els qui transgredeixin la nova norma.

“Barcelona és una referència internacional pels patinadors, sobretot aquesta plaça”, ha reconegut la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin. L’entrada en vigor, si no hi ha al·legacions, serà a mitjans d’abril. El canvi no es veurà d’un dia per l’endemà, ha reconegut, sinó “demana temps”. Primer farà primer una campanya informativa amb fulletons i vídeos per les xarxes socials i s’instal·laran dibuixos al terra per arribar també als patinadors esporàdics. “Són un perill per la gent perquè salten i a vegades fins i tot et renyen si et pares enmig de la plaça per parlar”, ha lamentat Clara Pérez, del col·lectiu Raval no resignat, que ha participat també a la roda de premsa.

[r:1]

Els skaters que participen al grup de treball ja fan difusió del canvi a través de grups d’Instagram com Save Macba, punt de trobada virtual de la comunitat patinadora. Poc a poc, confia Pin, s’acabaran la cabrioles de nit i les aglomeracions davant de l’icònic edifici Meyes. També ha assegurat que ja s’han multat “empreses que feien actes de publicitat sense permís”. L’àmbit de la prohibició s’extén de la Ronda Sant Antoni i el carrer Tallers fins a Ramelleres, Pintor Fortuny i Joaquim Costa. 

Més notícies
Un ‘skate park’ de 24 hores per al barri de la Marina de Port
Notícia: Un ‘skate park’ de 24 hores per al barri de la Marina de Port
Comparteix
L'obra costa un milió d'euros i l'Ajuntament assegura que era una reivindicació veïnal que s'ha inclòs al Pla de Barris

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa