Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detinguts 8 carteristes multireincidents al metro de Barcelona
  • CA

Vuit carteristes multireincidents han estat arrestats al metro de Barcelona, en dues actuacions policials els darrers dies. Dels arrestats, tres acumulaven 17 detencions per furt i robatori amb violència. Els Mossos d’Esquadra han donat a conèixer les detencions aquest diumenge al matí i han ressaltat la importància que hi ha tingut la col·laboració ciutadana i la coordinació amb els vigilants privats del metro.

Les tres primeres detencions es van produir dijous al vespre, a la parada de metro de Barceloneta. Agents de la policia catalana van arrestar dues dones i un home per sostreure dos telèfons mòbils a un home i la seva filla quan volien baixar del metro. Dos viatgers i la mateixa víctima van retenir els sospitosos fins a l’arribada dels vigilants de seguretat de TMB, que van trucar al 112 perquè vingués la policia.

Els acusats van rodejar al pare i la filla per bloquejar-los la sortida del vagó, els van donar una empenta i amb la distracció del cop els haurien sostret els telèfons. La víctima els va recriminar l’acció i els va obligar a sortir del vagó, al que van ells respondre agredint-la a cops i empentes. Mentrestant un dels autors va llançar els telèfons a terra per desvincular-se del robatori. Els Mossos els han identificat als tres com a carteristes multireincidents, durant els últims mesos habituals al metro de Barcelona i amb 17 antecedents. També van ser reconeguts immediatament pels vigilants.

Els tres han protagonitzat robatoris similars al de la Barceloneta, que també han acabat sent violents. En un primer moment intenten furtar sense violència el mòbil o la bossa de mà d’un passatger, però si aquest se n’adona i s’hi encara no dubten a agredir-lo per consumar el robatori. També reaccionen amb violència per evitar ser detinguts. Els Mossos asseguren que ja els estaven investigant per dues denúncies d’agressions a vigilants de seguretat.

Dos robatoris aquesta matinada

La segona actuació policial ha estat aquesta matinada i ha permès detenir uns altres cinc carteristes. Primer se n’ha arrestat tres i després dos, com a presumptes autors de dos robatoris violents diferents. El primer hauria succeït cap a les 1.30 hores de la matinada a la parada de metro de Plaça Espanya: “Un home s’ha adreçat als vigilants de seguretat de les instal·lacions per sol·licitar ajuda, ja que un grup de tres homes l’havia agredit per tal de sostreure els objectes que portava a les butxaques”, narren els Mossos. Els vigilants han pogut trobar i retenir els autors del robatori, tres homes d’entre 35 i 20 anys, fins a l’arribada dels Mossos d’Esquadra.

El segon robatori d’aquesta matinada s’ha produït poques hores després, quan dos homes han intentat robar el mòbil a un passatger de la línia 3 del metro. “La ràpida reacció de la víctima i la resta de passatgers del vagó ha permès que els vigilants de seguretat poguessin retenir els dos autors del robatori, que han estat arrestats per una patrulla dels Mossos com a presumptes autors d’un robatori amb violència i intimidació”, exposa la policia. Tenen 28 i 26 anys i han intentat repel·lir la detenció amb molta agressivitat, afegeixen, pel que se’ls acusarà també d’atemptat contra agents de l’autoritat.

Més notícies
Onze carteristes detinguts dimarts ingressen al CIE per tramitar l’expulsió del país
Notícia: Onze carteristes detinguts dimarts ingressen al CIE per tramitar l’expulsió del país
Comparteix
La Policia Nacional en demana l'expulsió perquè acumulen delictes
Els 70 carteristes identificats ahir al metro acumulen 185 detencions
Notícia: Els 70 carteristes identificats ahir al metro acumulen 185 detencions
Comparteix
Les persones identificades han estat denunciades 667 cops, segons els Mossos
22 carteristes reincidents, detinguts i enviats al CIE per infringir la llei d’estrangeria
Notícia: 22 carteristes reincidents, detinguts i enviats al CIE per infringir la llei d’estrangeria
Comparteix
Els Mossos i la Policia Nacional han detingut, a més, una altra persona amb una ordre de cerca pendent de resoldre
Un centenar de carteristes furten cada dia a barcelonins i turistes al metro
Notícia: Un centenar de carteristes furten cada dia a barcelonins i turistes al metro
Comparteix
La xarxa de transport públic acumula el 30% dels delictes de furt que es produeixen a Barcelona
Euroordres per a carteristes del metro
Notícia: Euroordres per a carteristes del metro
Comparteix
Els Mossos han aconseguit, en els últims mesos i amb ordres de jutges de Barcelona, que cinc països de la UE entreguin lladres buscats a la ciutat
Una patrulla ciutadana sorgida a Facebook, la nova amenaça per als carteristes del metro
Notícia: Una patrulla ciutadana sorgida a Facebook, la nova amenaça per als carteristes del metro
Comparteix
Un grup de desconeguts preocupats per la seguretat al transport públic lluiten per assenyalar els furtadors professionals
Un compte de Twitter en guerra amb els carteristes i amb les veus que els critiquen
Notícia: Un compte de Twitter en guerra amb els carteristes i amb les veus que els critiquen
Comparteix
Helpers BCN, que mai surten de l'anonimat, es regiren contra els reportatges que els associen a les patrulles ciutadanes, però difonen vídeos de persecucions de suposats lladres

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa