Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
22 carteristes reincidents, detinguts i enviats al CIE per infringir la llei d’estrangeria

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional han dut a terme una macrooperació conjunta al metro contra carteristes reincidents que ha acabat amb la detenció de 23 persones. Una d’elles perquè pesava una ordre de cerca sobre ella per furt i la resta per vulnerar la llei d’estrangeria, ha comunicat Europa Press. La voluntat expressada pel cos policial espanyol és enviar al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca aquests arrestats i expulsar-los del país un cop s’aconsegueixi identificar-los. 

El dispositiu està destinat a identificar els autors dels furts que actuen de forma continuada a la xarxa de metro de la ciutat. Agents dels dos cossos policials actuen a diverses estacions, com ara a Sagrada Família o Diagonal, segons ha avançat El Mundo i ha confirmat el TOT Barcelona amb fonts policials. 

L’operació està formada per 150 agents, segons la Policia Nacional. Ha començat sobre les 12:50 hores, segons la policia catalana. El dispositiu ha acabat amb la identificació de 70 furtadors amb antecedents i la detenció d’un d’ells que estava en recerca per furt. A més, 30 persones han estat traslladades a la comissaria per no tenir papers, de les quals 22 han acabat detingudes.

Pedro Santos, l’inspector en cap de la Unitat Contra Xarxes d’Immigració Il·legal i Falsedats Documentals (UCRIF), ha assegurat que la trentena de furtadors enviats al complex de la Policia Nacional a la Verneda són “delinqüents reincidents i habituals” al metro. Per això, ha destacat que l’objectiu és sol·licitar al jutjat l’ingrés al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca i “aconseguir documentar-les per poder expulsar-les”. Sobre les possibles acusacions atribuïbles al dispositiu, Santos ha apuntat que “no s’ha fet una identificació massiva d’estrangers” sinó que “una identificació selectiva de delinqüents”, ha recollit l’agència Europa Press.

Controls d’estrangeria

Els agents busquen carteristes per identificar-los i comprovar la seva situació legal si són estrangers. És per aquest motiu que la Policia Nacional participa en el dispositiu, ja que és la policia espanyola l’encarregada del compliment de la Llei d’Estrangeria, tal com informa l’ACN. El dispositiu es desenvolupa a les estacions on hi ha més afluència de turistes, l’objectiu principal dels furtadors. 

Els carteristes se situen a intercanviadors on puguin trobar més espais com ara escales, ascensors i passadissos i busquen mòbils i carteres. Actuen en petits grups i cada membre té un rol diferenciat. Al juny els Mossos van identificar 470 carteristes i en van detenir 67. 

Els furts representen gairebé el 90% dels delictes que es produeixen a la xarxa de transport públic, i el 30% del total de furts a la capital catalana són al transport públic, segons l’ACN. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Isabel C. a agost 27, 2019 | 14:26
    Isabel C. agost 27, 2019 | 14:26
    Demà o aquesta mateixa tarda ja tornaran a ser al carrer amb llibertat amb sense càrrecs. El problema no és la policia ni el Codi penal ni la Llei d'enjudiciament criminal. Els jutges ja tenen prou eines legals per a imposar presó provisional. El que no hi ha és prou jutjats ni personal als jutjats per a processar tota aquesta delinqüència ni, per suposat, prou presons per a encabir-los a tots.
  2. Icona del comentari de: adolf a agost 27, 2019 | 19:18
    adolf agost 27, 2019 | 19:18
    Si demà mateix sortissin a tota Espanya 5 milions de persones manifestant-se per la delinqüència i el desordre en matèria de immigració podeu estar segurs que el que ara es molt complicat de resoldre quedava resolt en 5 minuts.

Nou comentari

Comparteix