Detenen quatre menors pel robatori d’un mòbil durant la batuda dels jardins de Sant Pau del Camp

La policia va trobar documentació de la víctima en mans d'un grup dels sensesostre desallotjats dels jardins

La batuda d’ahir al vespre als Jardins de la Pau, al costat de l’església de Sant Pau del Camp, va acabar amb cinc detencions, segons fonts dels Mossos d’Esquadra. Un dels arrestats va ser un home major d’edat d’origen subsaharià –molts dels habitants d’aquests jardins són d’aquest origen– que tenia una ordre de crida i cerca . Els altres quatre detinguts són menors d’edat que la policia acusa d’estar implicats en el robatori d’un mòbil que s’havia produït un hora abans al mateix parc.

La Guàrdia Urbana i els Mossos van començar la batuda a les vuit del vespre i quan va escorcollar aquest grup de menors els va trobar documentació de la jove que havia denunciat el robatori del telèfon una estona abans a la comissaria de Ciutat Vella, que és just al davant d’aquests jardins, que són polèmics al barri perquè des de fa anys hi dormen sensesostre que hi han anat acumulant ferralla i objectes de tota mena.

L’operació als jardins va permetre retirar quilos i quilos de ferralla –es van veure els operaris carregant al camió bicicletes, matalassos i molts altres objectes–, però als sensesostre desallotjats se’ls va permetre endur-se un carretó cadascun amb les seves pertinences.

Mentre es produïa l’operació, es van mostrar indignats amb la policia i preguntaven on anirien a viure ara. Els mateixos agents eren conscients que probablement tornaran a instal·lar-se al parc, per això està previst fer aquestes batudes periòdicament per evitar que s’hi tornis a acumular tantes deixalles i perquè els que hi són tinguin consciència que es poden trobar amb la policia allà qualsevol dia. Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana intenten donar resposta així a les queixes dels veïns.

 
 

Més informació

Nou comentari