Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mossos i Guàrdia Urbana desallotgen els ferrovellers que dormien a Sant Pau del Camp
  • CA

Un dispositiu conjunt de Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana de Barcelona ha desallotjat aquest dijous al vespre un grup d’indigents i ferrovellers que dormen habitualment als jardins de la Pau, al costat de l’església de Sant Pau del Camp, al barri del Raval.

Segons la policia, l’actuació respon a les “queixes veïnals” i a la “percepció d’inseguretat” per la concentració recurrent en aquest indret de “grups de persones que consumeixen substàncies estupefaents, i d’altres que acostumen a acumular ferralla i altres objectes”. 
 
El dispositiu, afegeixen les mateixes fonts, “pretén mantenir la seguretat ciutadana i garantir que el parc no es converteixi en un espai on acaben convivint persones que podrien estar vinculades amb fets delictius o faltes administratives, com a ara tinença de substàncies estupefaents o armes, o acabin convertint el parc en el seu espai habitual per dormir”. 

Els foragitats, indignats

La batuda ha provocat la indignació dels desallotjats, la majoria dels quals són estrangers però no tots. De fet, un d’ells anava vestit amb roba de l’estil dels uniformes dels escombriaires de Barcelona i ha dirigit tota l’operació per part dels afectats: era el que portava la veu cantant per anar-se enduent amb els carretons de supermercat que hi havia dins del recinte els objectes indultats com a pertinences personals i els anava arrenglerant en una vorera. També intentava calmar les ires dels seus companys, que insultaven la policia contínuament. Quan ha aparegut una càmera de televisió, però ell també s’ha afegit als insults i ha cridat al reporter ensenyant-li el dit del mig. “Mira, mira, grava això, mira que et faig! Grava’m, que jo soc espanyol”, deia.

Un dels ferrallers desallotjats de Sant Pau del Camp, aquest vespre / Sílvia Barroso

Mentrestant, darrere les reixes, a la zona que s’ha tancat el pas del públic per fer l’operatiu, operaris municipals carregaven bicicletes velles, matalassos i tota mena de deixalles de gran volum acumulades en aquests jardins i que ningú havia considerat pertinences personals.

“Ara què fem? Ocupem una casa?”

En acabar la batuda, els carretons s’acumulaven a la porta del recinte amb una destinació incerta: era evident que allà on vagin a raure s’ho enduran, i és possible que tornin a la mateixa zona.

“On voleu que anem? Què fem? Ocupem una casa?”, preguntava un dels desallotjats. “Nosaltres vivim aquí, almenys no fa tan fred com al mig del carrer”, es queixava.

Els agents han identificat tothom que han trobat al recinte per esbrinar si alguna tenia ordres de detenció pendents o portava a sobre drogues o armes. També s’haurien identificat un nombre indeterminat de menors immigrants no acompanyats, que quedaran a càrrec de la DGAIA. El dispositiu en aquests jardins “es mantindrà de forma periòdica, tant en la vessant de la seguretat ciutadana, com en la vessant relacionada amb l’ordenança de convivència ciutadana”, segons la policia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa