Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Torna a la Guàrdia Urbana l’excap de la polèmica per un cop de pilota de goma dels Mossos
  • CA

L’excap de la Guàrdia Urbana Xavier Vilaró torna al cos per fer-se càrrec de la inspecció nocturna, segons ha pogut saber el TOT Barcelona. Vilaró va ser destituït per Xavier Trias, que el va destinar a la seguretat del Museu Picasso, de la qual n’ha estat el responsable fins ara.

Ahir es va aprovar l’odre per reintegrar l’intedent major al cos, tot i que no amb el càrrec de cap, que ara té un dels seus antics subordinats, Evelio Vázquez: precisament la persona que ara ha signat el seu retorn, que es farà efectiu el dia 15,  dimarts de la setmana que ve.

xavier vilaró

Document de l’Ajuntament on es constata el retorn de Vilaró. | TOT Barcelona

Segons fonts municipals, Vilaró, que l’any 2008 va protagonitzar una agra polèmica amb els Mossos d’Esquadra perquè va assegurar haver rebut un cop de pilota de goma dels antiavalots de la policia de la Genralitat, va pactar amb Xavier Trias que la seva reincroporació al cos es faria en cas que ho decidís una de les dues parts. I així ha sigut: ell ho ha demanat i se li ha concedit “perquè no hi havia cap impediment”.

La seva destitució com a cap del cos i canvi de destinació com a cap de seguretat del Museu Picasso –que és de l’Ajuntament– es va decidir quan Xavier Trias va arribar a l’alcaldia i, amb ell, Joaquim Forn, que va triar com a gerent de l’àrea de mobilitat i seguretat Joan Delort.

Es dona la circumstància que Delort era el secretari de Seguretat Pública, i màxim responsable dels Mossos d’Esquadra, l’any 2008, amb Joan Saura com a conseller d’Interior, quan es van produir la polèmica amb Vilaró. L’aleshores cap de la Guàrdia Urbana va patir una lesió per un impacte molt fort en un costat de l’abdomen que el va portar al quiròfan.

Vilaró sempre va sostenir que li havia causat un cop de pilota de goma dels Mossos en uns aldarulls a la plaça Espanya durant la celebració de l’Eurocopa que va aconseguir la selecció espanyola. Al departament d’Interior mai van acabar de veure-ho clar i aquells fets van provocar serioses tensions amb l’Ajuntament de Jordi Hereu. Però finalment van acabar acceptant el relat per la pau institucional.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa