Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“És un despropòsit”: vigilants del metro critiquen la falta de protecció
  • CA

Vigilants del metro estan en peu de guerra perquè se senten vulnerables davant la crisi del coronavirus. El Sindicat de Treballadors de Seguretat de Catalunya (STS-C) ha presentat una denúncia a Inspecció de Treball perquè consideren un “despropòsit” la situació que viuen al subsòl barceloní. La denúncia apunta a Securitas, que està contractada per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) per a tasques de seguretat al metro.

“Estem desprotegits”, lamenta un dels delegats del STS-C. Es queixa que Securitas només els ha proporcionat uns guants i una mascareta per utilitzar durant “tot el confinament”, cosa que veuen insuficient ja que s’han de renovar periòdicament per evitar que s’hi acumulin partícules que poden portar el Covid-19. Fonts de Securitas, però, defensen la tasca que estan portant a terme. “La denúncia està totalment injustificada”, sostenen fonts de la companyia.

Respecte a les crítiques del STS-C, responen que les mesures aplicades “fins i tot superen les que recomanen les autoritats sanitàries”. “Tenim la convicció que estem fent el que és necessari”, afegeixen. També argumenten que fan reunions a diari per preparar la plantilla en matèria de prevenció. 

Falta de neteja i desinfecció 

De tota manera, alguns empleats han traslladat a Inspecció de Treball les seves reivindicacions. Algunes d’elles són que no es desinfecten els walkie-talkies, telèfons i la resta de mitjans de comunicació per als treballadors i la falta de neteja dels vehicles que fan servir les patrulles mòbils. La denúncia, presentada el 16 de març i a què ha tingut accés el TOT Barcelona, considera que Securitas ha comès un delicte contra la seguretat i d’omissió. Finalment, sol·licita a Inspecció de Treball que obligui l’empresa a aplicar les mesures necessàries. 

L’esponja de què disposen els vigilants per desinfectar els cotxes / Cedida

En concret, els vigilants que han presentat la queixa exigeixen mascaretes de categoria FFP2 –una categoria superior a la quirúrgica però inferior a les FFP3–, alcohol per rentar-se les mans als vestuaris, guants, neteja als vestuaris i als equips de comunicació i desinfecció dels cotxes. “És un despropòsit”, insisteix un dels delegats del sindicat denunciant. Alerta que quatre vigilants del metro estan contagiats de coronavirus i que la tendència no és positiva: “Cada dia que passa hi ha més companys malalts”. 

Un vigilant de la L5 de metro avisa en un missatge de veu que els responsables només faciliten un parell de guants per fer-los servir durant tot el confinament. “No hi ha cap mesura preventiva”, alarma. ​

Més notícies
Més tranquil·litat al metro en el segon dia laborable en estat d’alarma
Notícia: Més tranquil·litat al metro en el segon dia laborable en estat d’alarma
Comparteix
Després de les aglomeracions d'ahir al matí, TMB ha incrementat el servei
Un 80% menys de passatgers al metro, els autobusos i els ferrocarrils
Notícia: Un 80% menys de passatgers al metro, els autobusos i els ferrocarrils
Comparteix
El trànsit també ha patit una devallada de més d'un 40%, segons dades de l'Ajuntament
Un cordó separarà els viatgers del metro de la cabina del conductor
Notícia: Un cordó separarà els viatgers del metro de la cabina del conductor
Comparteix
La mesura arriba després de les imatges de combois plens tot i la declaració de l'estat d'alarma
Els conductors del metro obriran les portes perquè els viatgers no hagin de tocar els botons
Notícia: Els conductors del metro obriran les portes perquè els viatgers no hagin de tocar els botons
Comparteix
És una mesura de TMB per evitar contagis nous de coronavirus | L'empresa demana un metre de distància a les reunions

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa