Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un cordó separarà els viatgers del metro de la cabina del conductor
  • CA

Les imatges d’aquest matí al metro, on es podia veure l’afluència elevada de passatgers en algunes línies, han tingut conseqüències. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha decidit col·locar cordons per separar la cabina dels conductors d’alguns combois dels passatgers. Fonts de TMB avancen al TOT Barcelona que han pres la “mesura addicional” de bloquejar la porta més propera als maquinistes i de situar una separació entre la cabina i els viatgers. La mesura s’ha implantat en “alguns trens”.

Cordó per separar la cabina del maquinista dels passatgers / Cedida

La secretària general de CCOO al metro, Mónica Benito, afirma que el cordó s’ha col·locat després que l’empresa hagi vist les imatges d’aquest matí de vagons gairebé plens. “Però ho fan massa tard”, lamenta. De fet, el comitè d’empresa, format per tots els sindicats amb representació entre la plantilla, va demanar dissabte que es tanquessin els accessos per les dues portes més properes a la cabina i que es posessin cordons per separar els maquinistes dels viatgers.

Diumenge la direcció de TMB responia en un escrit adreçat als sindicats que no era necessària la separació perquè els maquinistes estan a les cabines. A més, argumentava que la disminució del 70% de passatgers per la declaració de l’estat d’alarma feia que no hi haguessin “aglomeracions” als trens, així que no s’havien d’aplicar mesures addicionals. 

Vagons del metro plens, segons es pot veure a les imatges de les càmeres de seguretat / Cedida

Finalment, però, l’empresa ha decidit col·locar cordons a alguns trens des d’aquest matí. Fonts de TMB defensen que la mesura s’ha pres “amb anterioritat” a les imatges de vagons plens”. I sostenen que “els trens van bastant buits”. 

El cordó també s’instal·la als autobusos des de divendres passat. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa