Un 80% menys de passatgers al metro, els autobusos i els ferrocarrils

El trànsit també ha patit una devallada de més d'un 40%, segons dades de l'Ajuntament

L’ús del transport públic ha ciagut en picat en el primer dia laborable amb l’estat d’alarma decretat, tot i algunes imatges alarmants d’aquest matí. Segons ha informat l’Ajuntament, el metro i els autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han reduït el seu passatge entre un 75% i un 80%. Així, tenint en compte aquestes dades, s’ajustarà l’oferta a partir de demà per garantir que no es produeixin aglomeracions de passatgers. El trànsit, per la seva banda, ha registrat davallades superiors al 40%. 

Pel que fa als ferrocarrils, en un comunicat difós per FGC, la companyia ha anunciat que a partir de dimarts 17 de març el servei en hora punta serà del 60% i durant la resta del dia del 40%. També ha detallat que la demanda d’avui ha caigut un 81,5% respecte al dilluns de la setmana passada. Amb relació a la quantitat de trens que circularan per hora en cada línia, en les hores punta quatre ho faran en la S1, quatre en la S2, sis a la L6 i sis a la L7.

Segons l’ACN, a més, tot i que no es tenen dades únicament de Barcelona, Renfe ha informat aquest dilluns d’una caiguda del 70% en el nombre de passatgers als serveis AVE, els Avant i els trens Llarga Distància, així com també a les línies de Rodalies de Catalunya.

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha arribat a concretar en una circular que, a partir d’ara, els operadors de transport –des del metro fins a autocars d’empreses privades– “programaran els seus horaris amb una oferta mitjana situada entre el 40 i el 60% de l’habitual”. Tanmateix, com ha anunciat avui mateix la regidora de Mobilitat de l’Ajuntament que farà amb el metro, l’ATM concreta que “hauran de reforçar aquesta oferta mitjana en els horaris de màxima demanda si la situació ho requereix”. 

Segons ha informat TRAM, el servei de tramvia es reduirà en dies laborals a un 40% únicament de la seva presència habitual per evitar la propagació del coronavirus.

Nou comentari