VÍDEOS | Desesperació veïnal al Port Olímpic pels grups de joves sense mascareta

"És un atemptat a la salut pública", es queixa una veïna consultada pel TOT Barcelona

“Ja no només són les baralles, el que ens preocupa és que, dels joves que tornen de festa, ni un porta mascareta”. És el crit de desesperació d’una veïna que forma part de l’Agrupació de Veïns dels carrers Moscou i Ramon Trias i Fargas, al barri de la Vila Olímpica del Poblenou (Sant Martí). La matinada de dissabte a diumenge ha estat, segons relata, un exemple més de l’incivisme que pateixen els residents de la zona. “És un atemptat a la salut pública”, rebla.

A primera hora d’avui al matí, quan els bars i discoteques del front marítim ja havien tancat, grups de joves marxaven a casa. Passaven pel parc de Carles I i molts d’ells caminaven sense mascareta, segons mostren diversos vídeos a què ha tingut accés el TOT Barcelona. La mascareta és obligatòria des de fa uns dies. “Si ens posem malalts és per una negligència”, avisa la veïna de l’agrupació.

La irresponsabilitat d’alguns que tornen de festa s’uneix a l’afartament per la presència de les discoteques del Port Olímpic, algunes de les quals segueixen obertes per un error burocràtic, segons ho va qualificar l’Ajuntament de Barcelona. “És increïble que la Guàrdia Urbana de Barcelona no estigui aquí de 5.30 a 7 hores per multar qui no porta mascareta”, es queixa.

A més dels joves sense mascareta, els veïns han vist una baralla amb amenaces de mort incloses. “Et mataré”, cridava un dels implicats. “És una vulneració de la salut pública i un atac al dret al descans”, lamenta la veïna.

Més informació

Nou comentari