Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barceloneta i Vila Olímpica s’uneixen per protestar contra la subhasta de les discoteques del Front Marítim
  • CA

Entitats veïnals de la Vila Olímpica i la Barceloneta han considerat “intolerable” que l’Estat Espanyol no hagi “tingut en compte” el veïnat i “segueix apostant” pel model d’oci a la zona. Les entitats ho diuen després que el govern de Pedro Sánchez hagi anunciat la intenció de subhastar els restaurants i locals d’oci nocturn del front marítim de Barcelona. El maig de l’any passat els veïns ja denunciaven a la Delegació del Govern els “greuges” que la situació els generava, amb la vista posada a la finalització de la concessió un mes més tard. I recorden que se’ls va dir que es faria un contracte per un any temps durant el qual es prendria una decisió sobre la qüestió amb “el consens de la ciutadania”. Això, lamenten, “no ha estat així”.

Els veïns consideren “inacceptable” que l’executiu estatal vulgui vendre els locals perquè s’hi faci una activitat amb “repercussió negativa” per als dos barris. En lloc d’això, aposten perquè els locals siguin públics i gestionats per l’Ajuntament.

També opinen que fer una pròrroga ara fins al setembre és “una mala solució” i acusen el govern espanyol i l’Ajuntament de no haver “estat capaços” d’arribar a una entesa després d’anys de negociació per a la cessió de la zona.

Per tot plegat els veïns han exigit a l’Ajuntament de Barcelona que “faci servir les eines urbanístiques”, per evitar un model d’oci “que no pode suportar ni els barris ni la ciutat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa