Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Estat subhastarà les discoteques del front marítim malgrat l’oposició de l’Ajuntament
  • CA

L’Estat espanyol ha comunicat la seva intenció de subhastar els restaurants i locals d’oci nocturn del front marítim de Barcelona malgrat l’oposició de l’Ajuntament, segons ha avançat El Periódico i ha confirmat a l’ACN el consistori. La seva intenció és tenir-ho subhastat i adjudicat abans d’acabar l’any. L’Ajuntament volia una cessió per ubicar-hi altres usos.

Ara intentarà convèncer el Ministeri d’Hisenda perquè tiri enrere aquesta decisió, i si no ho fa, estudiarà totes les vies jurídiques possibles. “És molt discutible que això es pugui vendre, és una zona molt delicada ambientalment i urbanísticament és una zona de vial”, ha recordat a l’ACN el regidor Jordi Martí.

Traspàs d’equipaments públics

Sí que es produirà el traspàs a l’Ajuntament de vials i equipaments públics, així com de les cinc guinguetes que hi ha instal·lades, d’una arquitectura molt efímera i que pot convenir en algun moment traslladar.

En els locals d’oci nocturn i els restaurants que per ara sortiran a subhasta el consistori volia instal·lar, entre altres, l’ampliació del Centre Superior d’Investigacions Científiques. “El Front Marítim ha de ser un espai de ciència i coneixement, i no un clúster d’oci nocturn”, segons ha dit el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, en una piulada. A més, Rabassa ha afirmat que “cal seguir les negociacions” perquè el govern de l’Estat no pot tirar pel dret i primar només l’interès ecònomic de pocs front al dret a la ciutat de “totes les veïnes”.

El futur de les 4 grans discoteques del front marítim -Pachá, Shoko, Carpe Diem i Opium- ha estat una dura pugna entre Barcelona i l’Estat espanyol. El consistori donava per fet el pacte fa un any, però entre eleccions i maniobres de l’administració de Madrid, l’ambició municipal no s’ha pas complert.

El futur d’aquesta zona i sobre què ha d’haver-hi també ha estat un debat dins del mateix consistori. El govern municipal volia conquerir la titularitat de tot el litoral urbà. Entre l’oposició també va quedar clar que no hi havia consens. ERC no volia discoteques en una zona tan turística i propera als veïns, mentre que JxCat mirava cap als llocs de treball per evitar conflictes de convivència. El PP defensava que calia garantir el “civisme” sense fer una “creuada” contra aquests locals i Manuel Valls (BpC) va argumentar que “Barcelona és una ciutat oberta al mar i ha de tenir una oferta d’oci potent”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa