Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament guanya la primera batalla contra set restaurants del Port Olímpic
  • CA

Primer punt de partit salvat per l’Ajuntament de Barcelona. En el partit que va començar el 27 de novembre amb la presentació d’un recurs contenciós-administratiu contra el tancament de set restaurants situats al moll de Mestral del Port Olímpic, la jutgessa ha concedit el primer punt al consistori. En una interlocutòria del 15 de gener signada per Maria Àngels Llopis, i a què ha tingut accés el TOT Barcelona, la jutgessa descarta admetre les mesures cautelars sol·licitades per l’Associació Empresarial del Port Olímpic (Asemport) a través del bufet Neila.

L’advocat que ha presentat el recurs demanava la suspensió de l’acord polític que permetia dos anys de pròrroga de les llicències per als restaurants ubicats al moll de Gregal. A més, feia la petició perquè es permetés que set restaurants del moll de Mestral poguessin seguir treballant durant dos anys. L’advocat argumentava que aquests locals disposen de llicències de restaurant i que no operen com a locals d’oci, que són els establiments que l’Ajuntament vol tancar. 

[r:1]

La jutgessa denega totes dues mesures cautelars perquè considera que no hi ha justificació legal.  “La part actora no acredita quins danys i perjudicis de difícil o impossible reparació li provoca la no adopció de la mesura cautelar”, recull la interlocutòria, consultada per aquest diari. 

Respecte a l’anul·lació de l’acord polític, signat el 9 d’abril de l’any passat i vist pel TOT Barcelona, reclamat per Asemport, la jutgessa també ho rebutja. “Insta aquest jutjat a, de forma preventiva, ordenar a l’Ajuntament la suspensió de qualsevol acord que sigui susceptible de lesionar els drets dels empresaris del sector de la restauració del moll de Mestral”, justifica la interlocutòria. 

Finalment, la jutgessa imposa 200 euros de costes judicials a Asemport perquè s’han denegat totes les mesures cautelars demanades. La representació d’Asemport estudia presentar recurs a la decisió, segons explica al TOT Barcelona.

“Lluitarem fins al final”

L’advocat d’Asemport, David Neila, lamenta que els “escrits i intents de contactar” amb l’Ajuntament no han rebut resposta. Sobre el rebuig de les mesures cautelars per part de la jutgessa, s’ho pren amb filosofia. “Almenys ara saben que hi ha un grup d’empresaris que lluitaran pels seus drets fins al final“, celebra amb to d’advertència.

Sobre el contingut de la interlocutòria, en què la jutgessa esmenta l’acord polític sobre el Port Olímpic, és optimista. “Reconeix que és un acord d’intencions, per tant no hi ha res en ferm i no poden fer fora els restaurants”, valora. 

Més notícies
Ofensiva judicial per salvar set restaurants del Port Olímpic
Notícia: Ofensiva judicial per salvar set restaurants del Port Olímpic
Comparteix
Una associació presenta un recurs contenciós administratiu contra el tancament dels locals

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa