Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desactivada l’emergència a Barcelona pel fort vent
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha desactivat el Pla Bàsic d’Emergència Municipal per ventades en fase d’alerta que ha activat a primera hora d’aquest dimecres. Ho fa “atesa la millora de les condicions meteorològiques i la disminució de serveis de Bombers de Barcelona relacionats amb les ratxes de vent a la ciutat”, ha comunicat el consistori.

L’incident més destacat ha estat el despreniment d’una part de la façana del Corte Inglés de plaça de Catalunya. La Guàrdia Urbana ha explicat al TOT Barcelona que l’incident s’ha registrat a les 11.56 hores del matí. El cos policial, juntament amb els Bombers han acordonat la zona i ja han restablert la normalitat a la zona. No s’han hagut de lamentar danys cap a persones, però sí que alguns vehicles aparcats a escassos metres d’allà han patit algunes afectacions.

També ha caigut un arbre gegant a l’avinguda Meridiana pel fort vent. La Guàrdia Urbana ha hagut de tallar la via, entre aquesta artèria de la ciutat i el carrer de Trinxat, per la caiguda d’un pollancre de grans dimensions. Segons el compte de Twitter Meridiana en transformació, es tracta d’un arbre històric de la zona.

Fa menys d’un mes l’Ajuntament va haver de talar un altre pollancre històric perquè tenia fongs al seu interior que van afeblir la seva resistència. És per això que, per evitar un mal major, es va decidir tallar l’arbre, situat a menys de 200 metres d’on aquest dimecres ha caigut l’arbre que ha provocat afectacions a la carretera. A hores d’ara es desconeix si aquest arbre patia la mateixa afectació que el que es va haver de tallar. Al llarg d’aquest dimecres 8 de desembre els Bombers de Barcelona han hagut de fer fins a 104 serveis relacionats amb les ràfegues, que han superat els 60 km/h en diversos indrets de la capital.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa