Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Alerta activada per perill alt de vent a Barcelona
  • CA

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha activat l’alerta per perill alt de vent a Barcelona. L’avís està activat des de les 00 hores d’aquest dimecres fins a les 6 de la matinada d’aquest dijous. El període de màxima intensitat es viurà des de primera hora del matí, a les 6 h fins a les 18 h del vespre. Aleshores s’esperen ratxes superiors als 20 metres per segon. Dit d’una altra forma, vents que poden superar els 70 quilòmetres per hora. El vent bufarà de component oest, han explicat des del Meteocat a través de les xarxes socials.

A més, el Meteocat també activat l’avís per mal estat del mar. En aquest cas, el perill és moderat, segons la qualificació que fa aquest organisme de la Generalitat. Per això s’esperen onades de més de 2,5 metres al litoral barceloní entre les 6 h i les 18 h d’aquest dimecres. A partir d’aleshores la maregassa desapareixerà.

La matinada de dimecres despertarà amb nuvolositat que anirà minvant a poc a poc. De fet, la previsió al llarg del dia de demà és que faci sol al Barcelonès. Pel que fa a la previsió de pluges, el risc és molt baix, només entre un 10% i un 30%, segons les estimacions que fa el Servei Meteorològic de Catalunya de la Generalitat. Les temperatures es mantindran molt estables a la capital, amb temperatures mínimes de 8 ºC al final de la jornada i màximes de 13 graus entre les 13 hores i les 15 hores. Ara bé, a partir de dijous a la tarda s’espera que el temps canviï i hi ha previsió de pluges a partir de les 18 h, tot i que seran molt febles, segons les previsions a hores d’ara del Meteocat.

Alerta per neu a l’Aran

Fora de l’àmbit de Barcelona, també s’ha activat l’alerta per neu. En concret, a l’Aran, a l’extrem nord-oest del país, quan la cota de neu baixarà ràpidament dels 1.600 metres de matinada als 600 metres. En aquest sentit, s’esperen nevades que poden deixar més de cinc centímetres de gruix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa