Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cau un arbre gegant a l’avinguda Meridiana de Barcelona pel fort vent
  • CA

Aquest dimecres al matí ha caigut un arbre gegant a l’avinguda Meridiana de Barcelona a causa del fort vent que s’està registrant a la ciutat. La Guàrdia Urbana ha hagut de tallar la via, entre aquesta artèria de la ciutat i el carrer de Trinxat, per la caiguda d’un pollancre de grans dimensions. Segons el compte de Twitter Meridiana en transformació, es tracta d’un arbre històric de la zona, situat al carrer de Trinxat amb l’avinguda de la Meridiana.

Fins a les 11.25 hores del matí els Bombers de Barcelona han fet una vintena d’actuacions pel fort vent que s’està registrant a la ciutat aquest dimecres al matí. En alguns punts s’han superat els 60 quilòmetres per hora i s’espera que el vent encara pugui bufar més fort al llarg del dia, superant en alguns llocs els 70 km/h. Per això l’Ajuntament ha activat el Pla Bàsic d’Emergència per ventades en fase d’alerta, mitjançant Protecció Civil municipal.

Davant la previsió de vents forts a la ciutat, Protecció Civil recomana a la ciutadania estar pendents de les previsions meteorològiques, per tal d’evitar desplaçaments innecessaris o exposar-se a factors de risc evitables. En aquest sentit, a l’interior de casa és aconsellable, tancar i assegurar portes i finestres, abaixar les persianes i recollir els tendals, retirar testos i objectes de finestres i balcons que puguin caure al carrer i provocar un accident, revisar els elements fixos (antenes, aparells d’aire condicionat, claraboies, etc…). A la via pública, cal tenir cura dels vehicles que estiguin aparcats al carrer, ja que el vent pot fer caure les motos, així com algun element de mobiliari urbà. També al carrer és convenient allunyar-se de cornises, murs i arbres que es puguin desprendre i prendre precaucions davant d’edificacions en construcció (bastides, grues) o en mal estat. Igualment cal extremar les precaucions en la realització d’activitats a l’aire lliure, en espais com patis d’escoles i en qualsevol activitat esportiva.

Talat un pollancre històric fa menys d’un mes per fongs

Fa menys d’un mes l’Ajuntament de Barcelona va talar un altre pollancre històric per fongs, a menys de 200 metres d’on aquest dimecres ha caigut l’arbre que ha provocat afectacions a la carretera. A hores d’ara es desconeix si aquest arbre patia la mateixa afectació que el que es va haver de tallar.

El vent també ha provocat la caiguda d’elements de façana del Corte Inglés de la plaça de Catalunya. Els fets han ocorregut a les 11.56 hores del matí, confirmen fonts municipals al TOT Barcelona. Els Bombers han acordonat la zona, estan encara treballant-hi per restablir la normalitat a la zona i no s’han hagut de lamentar danys contra persones ni objectes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa