Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Es desprèn part de la façana del Corte Inglés de plaça de Catalunya

El fort vent que hi ha aquest dimecres a Barcelona està deixant els primers estralls. Un d’ells, el despreniment parcial de la façana del Corte Inglés de la plaça de Catalunya. La Guàrdia Urbana ha explicat al TOT Barcelona que l’incident s’ha registrat a les 11.56 hores del matí. El cos policial, juntament amb els Bombers han acordonat la zona i ja han restablert la normalitat a la zona. No s’han hagut de lamentar danys cap a persones, però sí que alguns vehicles aparcats a escassos metres d’allà han patit algunes afectacions.

Cau un arbre gegant a la Meridiana

Un altre fet destacat ha estat la caiguda d’un arbre gegant a l’avinguda Meridiana. La Guàrdia Urbana ha hagut d’actuar, per ordenar el trànsit en aquesta via principal de la ciutat, a l’alçada del carrer de Trinxat. En concrect, ha caigut un pollancre històric, segons el compte de Twitter Meridiana en transformació.

Fins a les 14.30 hores de la tarda els Bombers de Barcelona han fet prop d’un centenar d’actuacions pel fort vent. En alguns punts s’han superat els 60 quilòmetres per hora i s’espera que el vent encara pugui bufar més fort al llarg del dia, superant en alguns llocs els 70 km/h. Per això l’Ajuntament ha activat el Pla Bàsic d’Emergència per ventades en fase d’alerta, mitjançant Protecció Civil municipal.

Davant la previsió de vents forts a la ciutat, Protecció Civil recomana a la ciutadania estar pendents de les previsions meteorològiques, per tal d’evitar desplaçaments innecessaris o exposar-se a factors de risc evitables. En aquest sentit, a l’interior de casa és aconsellable, tancar i assegurar portes i finestres, abaixar les persianes i recollir els tendals, retirar testos i objectes de finestres i balcons que puguin caure al carrer i provocar un accident, revisar els elements fixos (antenes, aparells d’aire condicionat, claraboies, etc…). A la via pública, cal tenir cura dels vehicles que estiguin aparcats al carrer, ja que el vent pot fer caure les motos, així com algun element de mobiliari urbà. També al carrer és convenient allunyar-se de cornises, murs i arbres que es puguin desprendre i prendre precaucions davant d’edificacions en construcció (bastides, grues) o en mal estat. Igualment cal extremar les precaucions en la realització d’activitats a l’aire lliure, en espais com patis d’escoles i en qualsevol activitat esportiva.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pau a desembre 08, 2021 | 15:14
    Pau desembre 08, 2021 | 15:14
    Un reflejo del estado actual de cataluña: destartalada y en la ruina. Todo lo contrario a Madrid. GRACIAS PROCÉS!
  2. Icona del comentari de: Gironí. a desembre 08, 2021 | 17:06
    Gironí. desembre 08, 2021 | 17:06
    A l'Empordà aixó és un oreig de no res. Als barcelonins, però, els ve de nou. No hi estan avesats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa