Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El coronavirus impacta a l’aeroport: pocs passatgers, molta pressa
  • CA

Al punt d’informació de la Terminal 1 de l’aeroport del Prat no hi ha cues. No hi ha carros plens de maletes acompanyant famílies amb dubtes d’última hora. Només hi ha una treballadora d’Aena asseguda darrere del mostrador amb una mascareta posada. De fet, no està sola, té un acompanyant. És un altre empleat de l’aeroport, aquest s’encarrega de transportar els carros portadors de maletes al seu lloc, amb qui peta la xerrada. “Hi ha molt poca cosa. I encara i així, hi ha més moviment que ahir”, adverteix l’encarregada de solucionar la papereta als viatgers amb preguntes. És l’efecte coronavirus. Els últims dies ha buidat l’aeroport del seu trànsit de persones habitual i l’ha substituït per passatgers amb presses per sortir del país i, en molts casos, tornar-se’n a casa seva abans d’hora. 

Un punt d’informació d’Aena a l’aeroport, buit de dubtes / D.C.

“Això dels italians ho ha canviat tot. I els xinesos, esclar. Italians i xinesos, en vèiem moltíssims. Ara això s’ha acabat i així estem”, comenta un operari que manté l’ordre en els controls de seguretat. Ho diu mentre assenyala les cintes que l’envolten, buides de persones en tot el seu recorregut fins arribar finalment, a una breu espera abans de passar per l’arc de detecció de metalls. Segons apunta, l’afectació de les mesures del prevenció pel coronavirus en aquests països ha tingut un impacte directe en el dia a dia del Prat. 

“Molts estrangers intenten tornar a correcuita a casa seva”

El motiu pel qual la treballadora del punt d’informació assegura que avui hi ha més activitat que ahir és, precisament, la gestió internacional de la prevenció pel coronavirus. “Molts estrangers intenten tornar a corre-cuita a casa seva”, explica. Ho corroboren les dues companyes que venen a substituir-la en el canvi de torn. “Venen com bojos”, afegeix una de les empleades d’Aena, “sobretot els americans”. Això passa especialment després que el president dels Estats Units, Donald Trump, hagi anunciat que des de la mitjanit de divendres a dissabte no permetrà l’arribada de vols provinents d’Europa durant 30 dies.

Viatgers amb mascaretes, aquest dijous a l’aeroport del Prat / David Cobo

Davant d’això, algunes situacions s’han descontrolat i la informació costa de tenir-la confirmada. Així, la informadora d’Aena que acaba el torn explica que aquest matí se li han queixat passatgers espanyols que tenien la targeta d’embarcament per al vol de les 9:05h en direcció a Miami, perquè no se’ls hauria permès entrar a l’avió per prioritzar ciutadans americans que havien demanat accelerar el seu retorn a última hora. Una situació que ni la companyia American Airlines ni la mateixa Aena han aclarit, tot i les preguntes d’aquest diari.

Sigui com sigui, en saber aquesta informació, el Carlos, un home de 47 anys que demà havia d’agafar un vol a la mateixa ciutat americana, ha donat per perduts els seus bitllets. Avui s’ha apropat a l’aeroport per saber de primera mà quines opcions tenia, després d’haver sentit tota mena de rumors. En rebre l’anunci per part de la treballadora d’Aena, però, ho ha acceptat ràpidament. “Adéu a anar a Miami, ja m’ho sospitava, ja. Però necessitava que algú m’ho expliqués cara a cara”, comenta. És espanyol.

Més notícies
El taxi proposa repartir els torns dels conductors pel coronavirus
Notícia: El taxi proposa repartir els torns dels conductors pel coronavirus
Comparteix
El sector admet que les mesures "no faran millorar els ingressos" però sí "l'eficàcia i la seguretat de la feina"
Tancats a partir de dissabte més de 400 equipaments municipals de Barcelona
Notícia: Tancats a partir de dissabte més de 400 equipaments municipals de Barcelona
Comparteix
Centres cívics, biblioteques, casals infantils o poliesportius són alguns dels 11 tipus que tanquen portes durant almenys dues setmanes
Llibres per a un confinament per coronavirus
Notícia: Llibres per a un confinament per coronavirus
Comparteix
Cinc títols adequats per matar el temps lliure addicional sobrevingut pel tancament de molts equipaments
Colau, també confinada pel brot de coronavirus a l’Ajuntament
Notícia: Colau, també confinada pel brot de coronavirus a l’Ajuntament
Comparteix
La tinenta d'urbanisme també s'ha hagut d'aïllat | En total 145 persones del consistori treballen des de casa | Dos nous positius entre empleats

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa