El taxi proposa repartir els torns dels conductors pel coronavirus

El sector admet que les mesures "no faran millorar els ingressos" però sí "l'eficàcia i la seguretat de la feina"

El taxi ha presentat aquest dijous un escrit on exposa una sèrie de mesures per poder fer front al coronavirus. El sector considera que l’epidèmia està tenint “un impacte catastròfic en tots els sectors econòmics”, i és per això que reclamen a l’Institut Metropolità del Taxi (IMT) l’aplicació d’una sèrie de mesures per regular l’oferta. Una de les més destacades passa per repartir els dies laborables dels conductors. Des del sector proposen que uns taxistes surtin els dies imparells, i altres els dies parells. “Això no milloraria els nostres ingressos, però sí l’eficàcia i la seguretat de la nostra feina”, resa el comunicat.

Per altra banda, les organitzacions que signen el document han anunciat la suspensió de les reunions que es mantenien amb l’Administració per “motius de seguretat”. A més, el taxi sol·licita a l’IMT que assumeixi “la seva responsabilitat” com a gestor del servei públic de taxi. “Demanem que s’elabori un informe sobre l’impacte econòmic que aquesta crisi sanitària, que sembla que tot just acaba de començar, està provocant ael nostre sector”, conclou l’escrit.

Els col·lectius que signen el comunicat són el Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC), Elite Taxi, l’Agrupació Taxi Companys (ATC), Anget Taxi, l’Associació de Taxistes Pakistanesos de Catalunya (PakTaxi) i l’Associació de Taxistes Llatins Units (TLU).

Més informació

Nou comentari