Dos positius de coronavirus obliguen a tancar dos centres de dia a Barcelona

S'ha activat el Servei d'Assistència Domiciliària per donar resposta a les persones usuàries en situació de vulnerabilitat que viuen soles

L’activitat de dos centres de dia de la ciutat de Barcelona ha quedat suspesa temporalment perquè s’ha confirmat un cas de coronavirus a cada centre entre els usuaris.

La notícia arriba després que ahir l’Ajuntament decidís tancar tots els casals d’avis i reduir a un terç l’aforament de tots els equipaments. S’ha activat el Servei d’Assistència Domiciliària per donar resposta a les persones usuàries en situació de vulnerabilitat que viuen soles. A més, la Generalitat ha decidit tancar durant un període mínim de 15 dies els casals cívics, casals de gent gran, les cases del mar i les ludoteques. Pel que fa a les residències de gran, se suspenen temporalment els nous ingressos per si cal espai d’aïllament, i només es permetran les visites de familiars en cas d’urgència.

En el cas dels centres de dia que comparteixin edifici amb una residència, s’assegurarà que tant els usuaris com els professionals estiguin en espais separats i no entrin en contacte. Si això no es pot fer, el centre de dia haurà de cessar temporalment l’activitat i es buscaran alternatives a cada usuari. En la resta de centres de dia, se seguiran les recomanacions preventives específiques per al centres residencials i de dia.

Pel que fa als centres residencials d’atenció a la gent gran, les persones amb discapacitat i salut mental, el Departament ha ordenat el reforç de les mesures higièniques, especialment la desinfecció de superfícies; la suspensió temporal de nous ingressos per disposar d’espai per a l’aïllament de possibles afectats, i la restricció al màxim de les visites de familiars als centres. Només es permetrà l’entrada en casos d’urgència o necessitat justificada.

El Govern també recomana anul·lar durant els propers 15 dies les activitats de caus, esplais i altres activitats en l’àmbit del lleure que suposi la coincidència d’infants i joves de centres educatius diferents.

Més informació

Nou comentari