Collboni assegura que la remodelació del dic de recer protegirà el Port Olímpic dels temporals

El primer tinent d'alcaldia ha visitat la zona l'endemà del dia més de més afectació pel temporal Glòria

Les imatges que s’han vist aquesta setmana amb el mar envaint el Port Olímpic, especialment a l’àrea del Centre Municipal de Vela, no s’haurien de repetir quan estiguin fetes les obres de remodelació del dic de recer que protegeix el recinte, segons el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni.

Ahir, l’onatge va ultrapassar aquest dic i l’aigua va inundar el centre esportiu i altres zones del port, i avui Collboni ha visitat la zona –i també la Barceloneta– per tenir un primer balanç dels anys produïts. Hi ha anat amb el regidor d’Esports i de Sant Martí, David Escudé, i el president de l’Associació de Veïns de la Vila Olímpica, Jordi Giró.

Després de recórrer el recinte i, especialment, les instal·lacions del centre de vela, Collboni s’ha mostrat convençut que les obres del dic canviaran la situació del port. “Aquest recinte té més de 25 anys i és normal que s’hagin de fer obres per mantenir-lo, ja que és una infraestructura molt important per a la ciutat. I una de les coses que s’han de fer és renovar els dics per evitar l’ultrapassament d’aigua que s’ha produït aquesta setmana”, ha explicat.

Tot i subratllar que els plans per refer el dic de recer són anteriors al temporal d’aquests dies, creu que el que ha passat amb el Glòria “confirma la necessitat d’aquestes obres”. Segons Collboni, els treballs convertiran les aigües del Port Olímpic en “una piscina”.

La previsió és treure les obtes a licitació abans del març per començar les primeres obres, les terrestres, al novembre d’aquest any. A partir de l’abril del 2021 es farien les obres marítimes, aprofitant els mesos que no hi ha temporals.

Per a Collboni, aquestes obres, i els plans per reordenar els locals d’oci –i fer-ne marxar els bars i discoteques nocturns– formen part del projecte municipal per reformar a fons el Port Olímpic i donar-li una segona vida, marcada pel fet que a partir del 3 d’abril la gestió del recinte quedarà en mans de l’Ajuntament i serà “100% pública”.

  

Més informació

Comentaris

    Xurriaca Pallaresa 22/01/2020 10:52 pm
    16.000 milions d´euros del robatori anual d´Espanyistan, donen per molt, fins i tot, per que un botifler com aquest,prometi llaminadures,

Nou comentari