Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni assegura que la remodelació del dic de recer protegirà el Port Olímpic dels temporals
  • CA

Les imatges que s’han vist aquesta setmana amb el mar envaint el Port Olímpic, especialment a l’àrea del Centre Municipal de Vela, no s’haurien de repetir quan estiguin fetes les obres de remodelació del dic de recer que protegeix el recinte, segons el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni.

Ahir, l’onatge va ultrapassar aquest dic i l’aigua va inundar el centre esportiu i altres zones del port, i avui Collboni ha visitat la zona –i també la Barceloneta– per tenir un primer balanç dels anys produïts. Hi ha anat amb el regidor d’Esports i de Sant Martí, David Escudé, i el president de l’Associació de Veïns de la Vila Olímpica, Jordi Giró.

Després de recórrer el recinte i, especialment, les instal·lacions del centre de vela, Collboni s’ha mostrat convençut que les obres del dic canviaran la situació del port. “Aquest recinte té més de 25 anys i és normal que s’hagin de fer obres per mantenir-lo, ja que és una infraestructura molt important per a la ciutat. I una de les coses que s’han de fer és renovar els dics per evitar l’ultrapassament d’aigua que s’ha produït aquesta setmana”, ha explicat.

Tot i subratllar que els plans per refer el dic de recer són anteriors al temporal d’aquests dies, creu que el que ha passat amb el Glòria “confirma la necessitat d’aquestes obres”. Segons Collboni, els treballs convertiran les aigües del Port Olímpic en “una piscina”.

La previsió és treure les obtes a licitació abans del març per començar les primeres obres, les terrestres, al novembre d’aquest any. A partir de l’abril del 2021 es farien les obres marítimes, aprofitant els mesos que no hi ha temporals.

Per a Collboni, aquestes obres, i els plans per reordenar els locals d’oci –i fer-ne marxar els bars i discoteques nocturns– formen part del projecte municipal per reformar a fons el Port Olímpic i donar-li una segona vida, marcada pel fet que a partir del 3 d’abril la gestió del recinte quedarà en mans de l’Ajuntament i serà “100% pública”.

  

Més notícies
Vídeo: així va saltar el mar al recinte del Centre Municipal de Vela
Notícia: Vídeo: així va saltar el mar al recinte del Centre Municipal de Vela
Comparteix
L'aigua i la sorra que portava van entrar fins a l'interior de les dependències de l'entitat, al Port Olímpic
Treballadors municipals retiren la sorra del passeig Marítim / A. L.
“No podíem sortir perquè se’ns enduia el vent”
Notícia: “No podíem sortir perquè se’ns enduia el vent”
Comparteix
La Barceloneta fa balanç de tres dies de vent i pluja que han canviat el paisatge del passeig marítim
Accés a la platja de Sant Sebastià tancat pels efectes del temporal / A. L.
Platges inundades i tres escoles tancades pel temporal a Barcelona
Notícia: Platges inundades i tres escoles tancades pel temporal a Barcelona
Comparteix
Batlle assegura que de moment les conseqüències del Glòria a la ciutat han estat poc greus
El temporal tomba l’enorme escultura ‘David i Goliat’ de la Vila Olímpica
Notícia: El temporal tomba l’enorme escultura ‘David i Goliat’ de la Vila Olímpica
Comparteix
La llevantada ha inclinat l'obra d'Antoni Llena fins a fer-la caure | Al Poble-sec, el despreniment d'una façana ha ensorrat part del sostre d'una escola

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Xurriaca Pallaresa a gener 22, 2020 | 22:52
    Xurriaca Pallaresa gener 22, 2020 | 22:52
    16.000 milions d´euros del robatori anual d´Espanyistan, donen per molt, fins i tot, per que un botifler com aquest,prometi llaminadures,

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa