Platges inundades i tres escoles tancades pel temporal a Barcelona

Batlle assegura que de moment les conseqüències del Glòria a la ciutat han estat poc greus

La borrasca Glòria ha deixat al seu pas per Barcelona un rastre visible. Les platges de la ciutat estan inundades a causa del temporal, que ha portat vent i pluja des de diumenge fins avui, i està previst que al llarg del dia d’avui es mantingui el mal temps. A més, tres escoles del districte de Sants-Montjuïc – l’institut Bosc de Montjuïc, l’escola Bosc de Montjuïc i l’escola Tres Pins– estan tancades des d’ahir a mode de prevenció pels efectes del temporal. Malgrat tot, les conseqüències han estat mínimes. “Hem de felicitar-nos tots plegats pel funcionament de la ciutat”, ha declarat el tinent d’alcalde de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle.

Pel que fa a les platges, segons Batlle han quedat molt malmeses. Tot i així, el regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia, ha matisat que part de la sorra que ha estat inundada normalment es queda als dics i aquesta no caldrà reposar-la. El que sí que caldrà fer és una valoració de danys per recuperar la resta de la sorra de les platges, així com actuar sobre altres punts de la ciutat afectats. El cost total del temporal es coneixerà “en uns dies”.

El director dels Bombers de Barcelona, Sebastià Massagué, ha xifrat en 573 els serveis que ha efectuat el cos des de l’inici del temporal. La majoria han estat per arbres caiguts i per efectes del vent. A diferència d’altres zones del territori, on l’aigua ha causat estralls, a Barcelona les inundacions han estat anecdòtiques fins ara.

El cap de la Guàrdia Urbana, l’intendent major Pedro Velázquez, ha detallat que la policia barcelonina ha rebut 2.100 avisos per afectacions, 45 de les quals han estat per problemes a vies principals de la ciutat com ara Gran Via o la Meridiana, on va caure un cartell publicitari. “Totes les incidències han estat solucionades”, ha celebrat Velázquez, nomenat per al càrrec fa poques setmanes.

Finalment, pel que fa a les places habilitades en recintes municipals per a sensesostre, Batlle ha precisat que hi han accedit 154 persones.

Més informació

Nou comentari