Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un centre de vela envaït pel mar, la teulada d’una escola enfonsada, arbres tombats: el Glòria a BCN
  • CA

El temporal Glòria està provocant moltes destrosses a Barcelona. Els Bombers han hagut de fer gairebé 500 intervencions des de diumenge al migdia. Tot i no ser en l’àrea de Catalunya més afectada, la ciutat està veient com el mar envaix la sorra de les platges, molts arbres es tomben i cauen tota mena d’elements arquitectònics o del mobiliari urbà. Al Poble-sec, el revestiment d’una paret mitgera ha caigut i ha impactat sobre la teulada de la cuina del col·legi Jesús-Maria, segons ha avançat Betevé. Fonts municipals han indicat al TOT Barcelona que el despreniment, a causa del fort vent, s’ha produït en un edifiici del costat d’aquest centre, que és al carrer Tamarit, cap a tres quarts de quatre de la tarda. La runa ha caigut sobre les dependències escolars i ha foradat la teulada. Tanmateix, no hi ha hagut ferits i els alumnes s’han enviat cap a casa quan ja faltava poca estona perquè s’acabés la jornada lectiva.  

El temporal està provocant situacions de risc en molts punts de la ciutat. Al barri de Sant Andreu, un usuari de Facebook ha alertat que una part d’una estructura situada a la façana del club natació Sant Andreu ha caigut. “Estic viu de miracle”, ha dit Daniel Sánchez.

La Guàrdia Urbana ha acordonat la zona / Daniel Sánchez

La Guàrdia Urbana ha acordonat la zona / Daniel Sánchez

Al barri del Guinardó s’han viscut altres escenes de risc quan part d’una façana ha caigut a causa del temporal. Ha estat a la cruïlla entre els carrers Xiprer i Vinya, al districte d’Horta-Guinardó. L’usuari de Facebook Juan Antonio Domingo ha difós una imatge de les pedres que han caigut de la façana. En cap dels dos casos hi ha hagut ferits. 

Part de la façana que s'ha desprès al barri del Guinardó / Juan Antonio Domingo

Part de la façana que s’ha desprès al barri del Guinardó / Juan Antonio Domingo

Platges inundades

El temporal també ha tingut una gran afectació al litoral i ha inundat les platges, a més de causar alguns desperfectes en espigons. Fonts municipals han explicat a Europa Press que una barca s’ha enfonsat al Port Olímpic a causa del temporal. L’Ajuntament de Barcelona manté activat des del dilluns l’emergència per mal estat de la mar i l’alerta pels forts vents. L’accés a la zona de platges està prohibit. 

Caiguda d’un cartell a la Meridiana

El paisatge dels manifestants de Meridiana Resisteix també haurà canviat aquesta nit a causa del vent. El cartell del servei de rentat de cotxes de l’avinguda Meridiana ha caigut per les ventades, segons es pot veure a una imatge compartida a través de Twitter. 

Un arbre talla la ronda del Mig 

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha anunciat a través de Twitter que la caiguda d’un arbre ha obligat a tallar la ronda del Mig a l’alçada de l’avinguda Madrid en sentit mar. La policia local regula el pas de vehicles perquè els bombers puguin actuar i es pugui obrir de nou el trànsit. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa