Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Gairebé 600 intervencions dels bombers pel temporal Glòria a Barcelona
  • CA

Els bombers de Barcelona han fet gairebé 600 intervencions des de diumenge al migdia pel temporal Glòria. Fins a les sis del matí d’aquest dimecres els serveis d’emergència han sortit en 573 ocasions a respondre a trucades per situacions de risc provocades pel temporal que afecta Barcelona des de diumenge al migdia. Les incidències han sigut sobretot per arbres tombats i elements de les façanes, de les parets mitgeres i del mobiliari urbà que cauen. Un dels casos més espectaculars ha sigut el de l’escultura David i Goliatde la Vila Olímpica, que va caure ahir a la nit.

Arbres caiguts pel vent

Veïns de Barcelona han compartit imatges a través de xarxes socials en què es poden veure intervencions dels bombers per arbres caiguts. Algunes de les fotos són del districte de Sant Andreu, on el vent ha provocat estralls des de diumenge, així com del districte de Nou Barris. 

Algunes d’elles mostren els efectes del temporal al carrer Pablo Iglesias, al barri de la Prosperitat (Nou Barris). Allà el vent ha provocat la caiguda d’un arbre, tal com mostra la imatge compartida per una usuària de Facebook

Un arbre caigut al barri de la Prosperitat, a Nou Barris / Chary Moreno

Un arbre caigut al barri de la Prosperitat, a Nou Barris / Chary Moreno

A Sant Andreu, concretament a tocar de la Fabra i Coats. Les ventades que ha portat la borrasca Glòria han fet caure més arbres al barri de Sant Andreu, tal com ha immortalitzat a través de Facebook l’usuari Raul PalBer

Un arbre caigut per la borrasca Glòria a Sant Andreu / Raul PalBer

Un arbre caigut per la borrasca ‘Glòria’ a Sant Andreu / Raul PalBer

Els jardins d’Elx, també a Sant Andreu, han patit més afectacions pel temporal. 

Un arbre caigut als jardins d'Elx, a Sant Andreu / Àlex Lechuga

Un arbre caigut als jardins d’Elx, a Sant Andreu / Àlex Lechuga

A les Corts, ha calgut tallar el carrer Galileu perquè un arbre ha caigut i ha quedat inclinat sobre la façana de l’altra banda de carrer i amb perill que caigués sobre els cotxes o sobre els vianants.

Un arbre tombat pel vent durant el temporal Glòria al carrer Galileu, a les Corts / Cedida

Un arbre tombat pel vent durant el temporal Glòria al carrer Galileu, a les Corts, aquest dimarts a la tarda / Cedida

També el periodista Jofre Llombart, subdirector de RAC 1, ha captat la imatge d’una palmera que ha caigut al mig de la Diagonal, a l’altura del carrer Casanova, des de l’edifici gratacel del Grupo Godó, on treballa.

El pla per ventades, en fase d’emergència

L’Ajuntament de Barcelona va activar diumenge a les 13 hores el pla d’emergència municipal en fase d’alerta. Es tracta del primer nivell de què disposa el dispositiu. Ahir al matí, però, el pla va augmentar a fase d’emergència. Aquesta situació implica que ningú pot accedir a la sorra ni als espigons de la platja mentre el consistori mantingui activat l’operatiu d’emergència. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa