Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau es compromet a regular les cuines fantasma abans de dos mesos
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha compromès a regular abans de dos mesos l’activitat de les anomenades cuines fantasma, que han causat protestes per sorolls i altres molèsties a diferents barris després que aquest tipus de negocis industrials proliferessin arran de la pandèmia. Colau ha garantit que el reglament per establir les condicions d’obertura de les grans cuines s’implanti abans del 28 de març, quan expira la suspensió de llicències per obrir nous

L’alcaldessa s’hi ha referit durant el ple municipal d’aquest divendres arran d’un prec d’ERC. Els republicans han demanat a l’executiu municipal que presentés aquesta proposta, ja que s’apropa la finalització de la suspensió temporal de concessions i llicències d’establiments de plats preparats amb obrador i cuines industrials que va impulsar l’Ajuntament el març passat per evitar la proliferació daquest tipus de locals.

L’alcaldessa ha comentat que l’Ajuntament ha començat a elaborar un pla especial per concretar els requisits de la qüestió. “Avanço que el pla especial establirà les condicions d’implementació que hauran de complir aquestes activitats perquè no generin molèsties als veïns”, ha assegurat.

També ha recordat que aquesta és una activitat nova que no estava prevista específicament a la normativa urbanística. Colau ha posat en valor que el consistori hagi actuat davant aquest tema “de forma pionera, ràpida i contundent”.

Així mateix, ha especificat que des de la suspensió de llicències el març passat han analitzat i avaluat els impactes i riscos d’aquesta activitat. N’ha destacat alguns: problemes de soroll, fum i risc d’incendis, i també per la concentració de repartidors de menjar a domicili en càrrega i descàrrega.

El passat desembre, el consistori va adquirir un solar dedicat a activitat industrial on es volia instal·lar una cuina industrial. Es tracta d’un espai de 562 metres quadrats ubicat al carrer Puigcerdà, 204, amb el carrer Gelida, 12, al districte de Sant Martí i que està just a tocar del mercat del districte.

Més notícies
El paper clau de l’arquitectura en la reducció d’emissions de CO2
Notícia: El paper clau de l’arquitectura en la reducció d’emissions de CO2
Comparteix
"La rehabilitació ens permet abordar el futur intel·ligentment des de les llars i els municipis"
Mireia Sitjà, fent rehabilitació després de ser trasplantada de pulmons per tercer cop / Hospital Vall d'Hebron
Trasplantament pioner a Vall d’Hebron per salvar la vida a una noia
Notícia: Trasplantament pioner a Vall d’Hebron per salvar la vida a una noia
Comparteix
Implanta per tercer cop uns pulmons a una jove de 24 anys, una intervenció mai feta abans a l'Estat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa