Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament compra un solar on es volia fer una cuina fantasma

L’Ajuntament de Barcelona ha comprat un solar dedicat a l’activitat industrial on s’hi volia fer una cuina fantasma, un negoci dedicat exclusivament al repartiment a domicili de menjar. En concret, es tracta d’un espai de 562 metres quadrats ubicat al carrer Puigcerdà, 204, amb el carrer Gelida, 12, al districte de Sant Martí. De fet, està just a tocar del mercat del districte. “Aquesta operació afavorirà una millor operativa del mercat i la millora dels serveis auxiliars del mercat de Sant Martí”, ha informat l’Ajuntament al TOT Barcelona, després que betevé hagi anunciat la compravenda de l’espai.

El projecte de les cuines fantasma ha generat molt malestar a bona part de la ciutadania de Barcelona. De fet, a través de xarxes socials com Twitter s’han organitzat per evitar que projectes com aquest fructifiquin a la capital. Un d’ells és el compte Veïns afectats cuines fantasma, on fan d’altaveu d’aquest tipus de denúncies. Un altre usuari de la mateixa xarxa social ha explicat qui hi ha al darrere d’aquest projecte de cuina fantasma frustrada per l’Ajuntament, després de la pressió veïnal. Es tracta d’una filial de l’empresa britànica Cooklane, que està dirigida per Travis Kalanick, un dels fundadors d’Uber.

Tancament de l’última gran cuina fantasma

El passat setembre es va tancar l’última gran cuina fantasma a la ciutat, ubicada a la Travessera de Gràcia. Pertanyia a l’empresa Not So Dark. Aleshores es va tancar, segons l’Ajuntament, perquè no disposaven de llicència per dur a terme aquest tipus d’activitat. D’altra banda, l’empresa va admetre la clausura de l’establiment, però va negar que fos per manca de permisos. De totes maneres, en aquell moment no va aportar cap mena de justificació davant del tancament del negoci. Aquest fenomen ha suposat més d’un mal de cap per l’executiu municipal de Barcelona en Comú i el PSC, amb el principal grup de l’oposició, ERC, demanant barrar el pas a aquest tipus de negocis a la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa