ERC colla el govern municipal perquè freni l’eclosió de les cuines fantasma

La portaveu republicana Elisenda Alamany reclama la compareixença de l'executiu barceloní per tractar la qüestió

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona ha demanat la compareixença del govern municipal perquè expliqui “les accions en matèria d’urbanisme que emprendrà” davant l’expansió de cuines fantasma, més conegudes com a dark kitchens, a la capital catalana.

En un comunicat aquest dilluns, la portaveu republicana Elisenda Alamany ha demanat que el govern expliqui “com protegirà la vida dels ciutadans en els districtes de Les Corts, l’Eixample i Sant Martí que estan afectats per aquests grans projectes de cuina”. El TOT Barcelona va avançar l’angoixa veïnal que provoca el projecte a la zona de la Verneda, i com des de llavors els veïns s’han organitzat. I és que tot i que el comunicat del grup republicà fa menció al concepte genèric de dark kitchen, les zones que esmenta fa referència als llocs on es vol emplaçar algun projecte de macrocuina fantasma. O dit d’una altra manera, diverses cuines d’aquesta mena. Ja que són aquests projectes on es concentren diversos negocis de menjar a domicili en molt poc espai els que generen més pors als veïns pels fums, les olors, el soroll o l’arribada massiva dels riders.

Les dark kitchens són cuines per donar servei de menjar a domicili sense tenir una part de restaurant que atengui presencialment als seus clients, i Alamany ha assegurat que aquest model “va en detriment de la restauració de Barcelona, que ha passat moments complicats per la pandèmia. “

Més informació

Nou comentari