Coixet, del costat dels veïns en la lluita per salvar l’alzina bicentenària d’Encarnació

La cineasta, veïna de Gràcia, ha reivindicat que va ser el teixit veïnal qui va aturar "la destrucció" de l'arbre

La directora de cinema Isabel Coixet s’ha solidaritzat amb els veïns que fa prop d’un any van forçar l’aturada de la tala de l’alzina bicentenària de les casetes del carrer Encarnació. La cineasta, veïna del barri, ha expressat: “Gràcies als veïns de Gràcia s’ha aturat la seva destrucció”, ha dit en referència a l’alzina, i ha afegit: “Fins quan?”. El missatge ha estat compartit a Instagram juntament amb un vídeo que mostra el mur que envolta la finca, ple de dibuixos i reivindicacions veïnals per conservar la vegetació de l’espai i donar una utilitat comunitària a les cases. En l’escrit, ha assegurat que l’alzina és “l’arbre més bonic de Barcelona”.

 

El comentari de Coixet té un significat especial pel moment en què es troba el cas dels immobles ubicats entre el número 13 i 17 del carrer Encarnació. L’arbre ja es va blindar oficialment​ amb l’aprovació de la catalogació per part de la Direcció de Conservació d’Espais Verds de l’Ajuntament, el passat mes de març. Tanmateix, no queda clar quin serà el futur de les finques. El govern d’Ada Colau, en coordinació amb el veïns, vol situar-hi una escola bressol i habitatge públic. Ara per ara, però, li falten els suports polítics per refermar aquest pla. 

Mentrestant, la propietat, Encarnación Incest SL, continua un procés judicial contra el consistori per haver-los privat de construir el projecte de 28 pisos i 42 places de pàrquing que tenien previst. 

Més informació

Nou comentari