Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Canvi de temps a la vista a Barcelona: pluja abans de Sant Joan
  • CA

La calor afluixarà els propers dies a Barcelona, tot i que no sembla tenir pressa per marxar del tot. La setmana vinent serà més fresqueta que aquesta i fins i tot plourà a la capital, segons el pronòstic del Servei de Meteorologia de Catalunya (Meteocat).

Començarà amb xafogor malgrat algun xàfec puntual, però cap a finals de setmana creix el risc de precipitació coincidint amb la revetlla i la festivitat de Sant Joan. Les pluges podrien arruïnar alguna celebració a l’aire lliure, alerta, tot i que encara és d’hora per cancel·lar cap esdeveniment.

Dilluns hi ha previsió de tempesta de matinada, aproximadament de 5h a 8h, el que podria complicar molt l’hora punta matinal per l’increment de vehicles privats que entrin a la ciutat. El matí seria ennuvolat i per tant més fresc que els dies previs. Ara bé, quan surti el sol al migdia els termòmetres tornaran a pujar fins als 24-25 graus com aquest diumenge.

Dimarts les temperatures podrien tornar a pujar una mica, per manca de precipitacions que refresquin l’ambient. No obstant, el Meteocat preveu núvols al matí i tarda: amb poques hores de cel assolellat, sens dubte millora la sensació tèrmica a l’aire lliure. Poc vent, això sí.

Els següents dies encara són difícils de predir, perquè hi ha una pertorbació atmosfèrica –una DANA, en l’argot dels meteoròlegs– acostant-se per l’oest però la seva trajectòria i evolució encara no són clares. Les DANA també es coneixen com a gota freda i poden portar pluges molt intenses localment, llamps, vent i calamarsa. El que sí que pot anticipar-se és que, tant si toca de ple Barcelona com si passa a una certa distància, aquesta pertorbació portarà aire fresc cap a la capital a finals de setmana.

La incògnita de Sant Joan: pluges?

El Meteocat no s’arrisca massa amb la previsió per a dimecres i sobretot dijous i divendres, els dies clau per celebrar Sant Joan. Els tres dies comparteixen la mateixa previsió: cels mig ennuvolats, probabilitat mitjana de precipitació i temperatures entre els 27º de màxima i els 19-20º de mínima. El gran dubte és l’horari i intensitat de la pluja, que si té punteria i cau la nit de Sant Joan obligarà a canviar de plans molts fans del solstici d’estiu. En canvi per al cap de setmana, escàs risc de pluges previst i els mateixos cels enteranyinats i temperatures.

Més notícies
Una imagen de archivo del interior d'un tren de la L4 / Jordi Play
Aquests són els horaris del transport públic per a la revetlla de Sant Joan
Notícia: Aquests són els horaris del transport públic per a la revetlla de Sant Joan
Comparteix
El metro, el TRAM i els FGC allarguen i adapten horaris en una nit en què es preveu recuperar l'afluència habitual d'abans de la pandèmia
Un grup de persones fan el 'botellón' a la platja de la Barceloneta de Barcelona / ACN
La revetlla de Sant Joan a les platges s’acabarà a les 6 de la matinada
Notícia: La revetlla de Sant Joan a les platges s’acabarà a les 6 de la matinada
Comparteix
Els agents policials començaran desallotjar les platges a les 6, però es demana que a les 5 tothom comenci a recollir i marxar
Una foguera de Sant Joan a Barcelona
ENQUESTA | Com celebraràs la revetlla de Sant Joan?
Notícia: ENQUESTA | Com celebraràs la revetlla de Sant Joan?
Comparteix
La nit del 23 de juny torna a ser a l'agenda de milers de catalans després de dos anys d'escasses festes
Una foguera de Sant Joan a Barcelona
Barcelona contempla protegir les fogueres de Sant Joan
Notícia: Barcelona contempla protegir les fogueres de Sant Joan
Comparteix
L’Ajuntament ha iniciat els tràmits d’estudi per declarar-les Bé Cultural d'Interès Local

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa