El carrer com a escenari de la vida cultural de la ciutat. I com a tal, tothom ha de tenir-hi accés de manera sostenible, atenent necessitats i realitats molt diverses i fent compatibles aquests usos amb la convivència veïnal. Aquesta és la idea que recull la nova mesura de l’Ajuntament de Barcelona Cultura i espai públic, que com a punts destacats proposa triplicar a partir de setembre els punts per tocar música al carrer, passant de 18 indrets habilitats, tots al districte de Ciutat Vella, a 50. També es pretén incorporar la mirada cultural en la planificació urbanística de la ciutat i l’impuls de les superilles culturals.

Però sens dubte, una de les grans novetats és que l’Ajuntament es planteja per primera vegada protegir les fogueres de Sant Joan. Una taula de treball estudiarà la viabilitat de la seva declaració com a bé cultural d’interès local (BCIL). En formaran part persones vinculades a la plataforma #CrememBarcelona, creada per protegir la tradició de Sant Joan, i les diferents àrees de l’Ajuntament implicades en l’ús i l’expressió cultural a l’espai públic i el foment, el respecte i la protecció de les expressions de cultura popular: la direcció de Memòria, Història i Patrimoni; la direcció de Teixit Cultural de l’ICUB; l’Àrea de Medi Ambient i Serveis Urbans de la Regidoria d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, i l’Àrea de Prevenció i Seguretat.

Aquesta declaració, a més de donar protecció a aquesta expressió cultural, hauria de servir també perquè no hi hagi unes restriccions tan potents -derivades de plans de seguretat-, com passa ara a la ciutat, i que han generat malestar des de fa anys entre els col·lectius de cultura popular.

Per altra banda, l’Ajuntament també contempla habilitar espais per a fer-hi grafitis. La mesura estableix un sistema per planificar i gestionar totes les intervencions artístiques d’aquestes disciplines que es duguin a terme a la ciutat, amb la definició i l’impuls de tres tipus de murs (Oberts, Regulats i d’Intervenció excepcional) mitjançant els quals poder desplegar propostes d’art urbà a l’espai públic.

Estigues informat de l’actualitat del món de la cultura popular a Tornaveu.

TORNAVEU

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Fran BCN a maig 18, 2022 | 14:59
    Fran BCN maig 18, 2022 | 14:59
    Més verbenes no sisplau, és una tortura.per veïns, gent gran i gossos....

Nou comentari

Comparteix