Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La calitja que la borrasca Cèlia porta a Barcelona
  • CA

La calitja és un dels fenomens poc habituals que la borrasca Cèlia trasllada a Barcelona. La pertorbació ha arrossegat una bossa d’aire carregada de pols sahariana, que està creuant la Península Ibèrica i que ha començat a fer-se palpable a la capital catalana i a la resta del país. La pols en suspensió ja ha sigut molt visible a diferents punts del sud i de l’est de l’Estat i podria enterbolir encara més el cel de la ciutat aquest dimecres.

El cel s’ha tenyit d’unes atípiques tonalitats rogents i marronoses a ciutats com Múrcia i Alacant, una anormalitat que ha generat multitud de comentaris i d’acudits a les xarxes socials. El fenomen s’ha manifestat amb una intensitat que els meteoròlegs no recordaven des de feia dècades a l’Estat, informa El Periódico. La imatge gens freqüent podria reproduir-se a Barcelona en les pròximes hores, tot i que fins ara no s’ha revelat amb tanta força com en altres punts de la Península.

El gran núvol de pols sahariana ja s’ha manifestat els últims dies a Catalunya, amb pluges que han anat acompanyades de fang. Si plou, serà una precipitació bruta, marronosa a causa de la pols del Sàhara, avisen els homes del temps. En tot cas, es preveu que el temps es mantingui estable a Barcelona tant dimecres i dijous, quan no es preveuen ruixats, tot i que el cel es mantindrà cobert durant tot el dia. El Meteocat sí que pronostica que serà un dia ventós a tota la costa, amb un avís encara actiu per risc en el mar, que seguirà amb fort onatge. La bandera vermella han onejat a les platges de Barcelona els últims dies.

La calitja enterboleix el cel i fa decaure la qualitat de l’aire. La pols sahariana ha afectat a bona part de la Península Ibèrica i continua enfilant-se per Europa. De fet, ja ha penetrat també a alguns punts de França. La pols en suspensió persistirà en general a Catalunya aquest dimecres. El núvol podria començar esvair-se a partir de dijous, tot i que encara el cel podria seguir entelat durant uns quants dies.

Més notícies
Un passatger entra a la zona de vies de l'estació de Sants de Barcelona / Albert Cadanet (ACN)
Metro gratis pels refugiats ucraïnesos que arriben en avió o a Sants
Notícia: Metro gratis pels refugiats ucraïnesos que arriben en avió o a Sants
Comparteix
Les estacions Aeroport T1, Aeroport T2 i Sants Estació seran de lliure accés per als que fugen de la guerra a Ucraïna
Sala de vistes al Palau de Justícia, on se celebren els judicis de l'Audiència de Barcelona / Europa Press
El pervers joc sexual d’un avi acusat de violar les seves netes
Notícia: El pervers joc sexual d’un avi acusat de violar les seves netes
Comparteix
La Fiscalia demana 31 anys de presó per a un home inculpat d’abusar de les menors des que només tenien 4 i 8 anys
Vista aèria de l'Eixample / Pepe Navarro
Els comuns i el PSC tornen a discrepar i voten dividits sobre l’Eixample
Notícia: Els comuns i el PSC tornen a discrepar i voten dividits sobre l’Eixample
Comparteix
Els socialistes es desmarquen de Colau i propicien que s'aprovi una proposta de Junts que insta a modificar el pla d'usos del districte
Una imatge d'arxiu del barri del Besòs i el Maresme / Jordi Play
L’aluminosi i les ocupacions segresten l’habitatge a la Pau i Besòs-Maresme
Notícia: L’aluminosi i les ocupacions segresten l’habitatge a la Pau i Besòs-Maresme
Comparteix
Molts veïns amb rendes baixes no poden afrontar rehabilitacions bàsiques, i els bancs deixen de la mà de déu els pisos que els han ocupat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa