Cabezas, sobre els festivals: “Amb una cervesa i de matinada, el pla anticovid no acaba de complir-se”

Güerri coincideix que, en plena escalada de la Covid, no era oportú celebrar el Cruïlla

La secretària de Salut Pública de la Generalitat, Carmen Cabezas, ha admès “dificultats” perquè es compleixin els protocols anticovid als festivals de música. Coincidint amb l’última jornada del Cruïlla, que va tancar anit al Fòrum després de tres jornades de concerts multitudinaris, Cabezas va reiterar al programa Preguntes Freqüents de TV3 que algunes de les imatges dels festivals no agraden al departament, com el conseller Josep Maria Argimon ja va alertar abans que aixequés el teló el certamen barceloní.

“És cert que els festivals han estat aprovats pel Procicat, amb un pla específic i quan la incidència era una determinada. Però potser a les quatre de la matinada i quan s’ha pres una cervesa el que està escrit al pla no acaba de complir-se“, va considerar Cabezas. La secretària de Salut Pública va evitar declarar-se contrària a la celebració de festivals massius en plena escalada sense aturador de la pandèmia. “El que sé és que tenen unes dificultats”, va dir.

Més ingressats a l’Hospital del Mar

Per la seva banda, el cap de la secció de malalties infeccioses de l’Hospital del Mar, Robert Güerri, va opinar també a TV3 que els festivals no són oportuns en aquest moment. “Tal com es van plantejar i es van aprovar era un escenari completament diferent. En aquest moment, tal com estan les coses i com s’està movent tot, probablement no toca”, va sostenir l’infectòleg.

Güerri va explicar que l’Hospital del Mar sumava prop de 50 ingressats per Covid fins aquest dissabte. Va explicar que tornen a mostrar símptomes greus que eren habituals en qui emmalaltia mesos enrere, amb “pneumònies i dificultats respiratòries que requereixen d’hospitalització, que implica alt risc d’anar a la UCI, complicar-se i acabar en una hospitalització prolongada”, va advertir.

“No estem igual que fa sis o nou mesos, la situació és radicalment diferent. La vacuna ho canvia tot. Però que s’hagi permès escampar la variant Delta i una taxa d’infecció tan alta canvia l’escenari“, va analitzar Güerri, que va precisar que la mitjana d’edat dels hospitalitzats ha baixat de 80 a 42 anys. L’infectòleg també va comentar que 35 treballadors de l’hospital del Mar s’han infectat o reinfectat els últims dies.

Més informació

Nou comentari