Busos especials perquè veïns de Sant Adrià vagin a prendre el sol mentre la platja continua tancada

El servei gratuït és conseqüència de la detecció de substàncies cancerígenes a la sorra del municipi

El Área Metropolitana de Barcelona ha posat en funcionament un servei especial d’autobús metropolità que connectarà les dues platges de Sant Adrià de Besòs, la del Litoral –tancada des de finals de maig per la detecció de contaminants potencialment cancerígens– i la del Fòrum. Els busos llançadora funcionaran fins al 12 de setembre.

L’entrada en funcionament d’aquesta línia permetrà que els banyistes habituals de la platja del Litoral puguin desplaçar-se a l’única platja que roman oberta al municipi, la del Fòrum, adjacent a la incineradora Tersa i a Barcelona. L’autobús té dues parades: la sortida, a l’avinguda Platja i la d’arribada, al carrer de la Pau. El servei funcionarà cada dia de la setmana de 8.00 a 20.00 hores, amb una freqüència de pas de 20 minuts i serà gratuït, encara que es lliura un bitllet sense cost a cada usuari per comptabilitzar el nombre de passatgers i viatges.

L’alcaldessa de Sant Adrià, Filo Cañete, va explicar que la platja principal de la ciutat no reobrirà enguany. L’Ajuntament urgeix el Ministeri de Transició Ecològica -responsable de la protecció de la costa- a retirar els residus industrials detectats i posar a punt de nou la sorra per a la primavera de 2022. Queda pendent que el Consorci del Besòs finalitzi un estudi per determinar l’abast de la contaminació a la platja de Sant Adrià, que afecta també un tram de Badalona.

Més informació

Nou comentari